Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Oživljen trubadurski duh – ovacije za klapu Kaše i goste

16.07.2015.


Klapa Kaše i Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Đela Jusića, uz klapu Neverin, Davora Ercega, Suzi Sokol i Kruna Težaka kao goste koncerta, nastupili su s repertoarom Dubrovačkih trubadura sinoć, 15. srpnja na Boškovićevoj poljani te tako otvorili novi off program Igara „Noćne serenate“.

 

 

 

Klapa Kaše jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih klapa posljednjih godina, a ističu se dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012. i 2014. godine te čak pet nagrada osvojenih na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu klapa u Perastu. U pripremi je novi nosač zvuka pod nazivom „Kaše pjevaju Trubadure – Pusti da ti leut svira“, koji je klapa snimila uz Dubrovački simfonijski orkestar, pod ravnanjem Đela Jusića, što je i bio povod za ovaj koncert na kojem su izvedene najpopularnije skladbe Dubrovačkih trubadura i Đela Jusića koje su obilježile povijest hrvatske zabavne glazbe. Među njima su „Pusti da ti leut svira“, „Dalmatinski lero“, „Lula starog kapetana“, „Nikoleta“, „Jedan dan“ i brojne druge. Publika je svaku izvedbu pratila pljeskom, uživajući u zvucima svima dobro znanih melodija. Nenajavljeno pojavljivanje trubadura Luciana Lućija Capursa izazvalo je ovacije publike koja je skupa s njim otpjevala „La musica di notte“. Da trubadurski duh još živi i ima budućnost, pokazala je praizvedba pjesme Vicka Dragojevića „Ajmo još jednu“ na stihove Davora Mojaša, u aranžamanu Đela Jusića.

 

 

 

Koncept novog off programa Igara „Noćne serenate“ pod pokroviteljskom Croatia osiguranja, inspiriran je izvornim pučkim izričajima gradskih sredina koji su se tijekom vremena, nadahnuti spregom pjesnika, skladatelja i interpreta, preobrazili u glazbenu i pjesničku vrstu tipičnih regionalnih kultura. Takvu tradicionalnu glazbu vezanu za različite gradove i različite kulture, nakon nastupa klape Kaše, izvodit će i Ibrica Jusić, 7. kolovoza u ljetnikovcu Skočibuha; gosti iz Boke Kotorske, 8. kolovoza u amfiteatru na Srđu; Amira Medunjanin s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Mladena Tarbuka, 10. kolovoza na taraci Revelina; mađarski violinski virtuoz Roby Lakatos s ansamblom, 12. kolovoza, također na taraci Revelina, dok će najljepše francuske šansone izvesti Tereza Kesovija u ljetnikovcu Skočibuha, 19. kolovoza. 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja