Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Stožer zaštite i spašavanja: Jesmo li spremni za požare i toplinske udare

17.07.2015.


Sjednica Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije održana je danas u Dubrovniku. Teme sjednice bile su stanje zaštite od požara te pripravnosti operativnih snaga zaštite i spašavanja u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta tijekom ljetnih mjeseci na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

 

Govoreći o trenutačnom stanju zaštite od požara na našem području predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić je istaknuo dva veća požara: na Bistrini – brdu Veleć i Ponikvama na poluotoku Pelješcu. Pomoć zračnih snaga dosada je zatražena četiri puta, a dnevno se bilježe do dvije intervencije vatrogasnih postrojbi. Na 17 lokacija uspostavljeno je 24 satno dežurstvo, a  na području Dubrovačko-neretvanske županije trenutačno se nalazi 209 sezonskih vatrogasaca.

 

 

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić podsjetio je na nužnost sanitarno zdravstvenog pregleda vozila kojima se dostavlja pitka voda tijekom ljetnih mjeseci, podsjetivši da je jedinicama lokalne samouprave upućen dopis o dostavi registarcijske oznake vozila kojima se obavlja dostava vode kao i podatak koliko je pitke vode isporučeno tijekom prošle godine.

 

 

 

Predstavnica Zavoda za hitnu medicinu Nikolina Duper istaknula je spremnost za djelovanje u slučaju toplinsklih valova koji mogu imati posljedice na zdravlje stanovništva i turista koji borave na našem području. Inače, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, toplinski valovi na području Dubrovačko-neretvanske županije očekuju se u tijekom predstojećeg vikenda.

 

 

 

Viši savjetnik i voditelj projekta HOLISTIC za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović izvijestio je članove Stožera o tijeku projekta i skorašnjoj nabavi video kamera koje će služiti video nadziranju prostora u cilju protupožarne zaštite, a koje će, u skolpu projekta, biti postavljene na Osojniku, jezeru Kuti i Mljetu. Tom prigodom članovima Stožera je predstavljen  prototip obavijesnog panela koji će kao dio aktivnosti projekta HOLISTIC biti postavljen na Petki.

 

 

 

Pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ana Kordić iskoristila je priliku izvijestiti članove Stožera, a osobito zamjenika župana i načelnika Stožera Davorka Obuljena o nužnosti upoznavanja s novim Zakonom o sustavu civilne zaštite koji uskoro stupa na snagu, a koji donosi bitne promjene vezane uz organizaciju i financiranje sustava u smislu još veće odgovornosti jedinica lokalne i područne samouprave.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja