Nedjelja, 27. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Županijski Stožer zaštite i spašavanja: Požari na Pelješcu i Korčuli još nisu pod nadzorom

21.07.2015.


Požari na Pelješcu i Korčuli još uvijek nisu pod nadzorom gasitelja. Nema podataka o ozlijeđenim osobama, a podaci o materijalnoj šteti na opožarenom području bit će poznati nakon saniranja požarišta.
 

Područje Pelješca obišli su župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić koji je sudjelovao u radu zajedničke sjednice stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Janjina. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića s vatrenom stihijom na Pelješcu i Korčuli bori se oko 150 vatrogasaca pripadnika svih vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije te iz Splita, Šibenika i Zadra, te protupožarni zrakoplov kanader. U gašenje požara uključit će se i pedestak pripadnika Hrvatske vojske. Opožarena površina na oba požarišta premašuje preko 500 hektara. Na predjelu južnog dijela otoka Korčule, od pozicije Vrhovnjak do Zavalatice Lučka kapetanija Dubrovnik nautičarima je uputila obavijest o sigurnosti plovidbe koja vrijedi do opoziva. Na terenu su i djelatnici Hrvatskog crvenog križa koji evakuiranim mještanima i vatrogasnim postrojbama pružaju potrebnu pomoć. 

Pelješka cesta D414 otvorena je za promet koji se odvija naizmjenično uz regulaciju pripadnika prometne policije Policijske uprave dubrovačko neretvanske.


 

Zbog nemogućnosti popravka oštećenih vodova na dijelu Pelješca u prekidu je opskrba električnom energijom, a raspoložive ekipe Hrvatske elektroprivrede su na terenu.
Dubrovačko-neretvanska županija je, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, osigurala stotinjak sklopivih kreveta za pripadnike vatrogasnih postrojbi na požarištima, stoji u priopćenju Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije.

Vezane vijesti

FOTO: Evakuirani mještani i gosti Trstenika

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja