Utorak, 28. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Komedija „Da, draga“ oduševila publiku u Mandaljeni

25.07.2015.


U okviru proslave blagdana Marije Magdalene u petak navečer dvojica mladih iz te župske župe Krešimir Puljiz i Ivan Johnny Perić izveli su na platou ispred spomen obilježja u Mandaljeni predstavu „Da draga“ koja je u organizaciji dubrovačkog Studentskog katoličkog centra već više puta osvojila publiku. 

 

 

 

 

- Iako ovdje nastupamo prvi put ipak se osjećamo kao domaćini jer smo svi mi koji sudjelujemo u pripremi ove predstave iz ove župe, iz Mandaljene, kazala je Ana Marčinko, predsjednica biskupijskog Vijeća za mlade, zahvalivši posebno župniku don Vilimu Petroviću na pozivu i gostoprimstvu.

 

 

 

 

Da prvi put nastupa bez treme potvrdio je i Tomislav Tomičić, idejni tvorac i redatelj predstave, te se našalio s riječima don Hrvoja Katušića kako se okupilo više ljudi nego na misi.

 

 

 

 

- Drago mi ovdje vidjeti toliko mladih i djece, roditelja s malom djecom i zato bih vam poručio da iskoristite ove župne prostore, jer i ova predstava je dokaz da mladi iz Mandaljene imaju i znaju što i kako pokazati, kazao je Tomičić.

 

 

 

 

Inače, predstava u kojoj glume također mladići iz Mandaljene Ivan Perić (21) i Krešimir Puljiz (19) na duhovit i stilom ljudima blizak i svakidašnji način komunikacije, progovara o odnosu između muškarca i žene, koji su došli u Europsku uniju, Hrvatsku, iz Bosne i Hercegovine u potrazi za boljim životom te muž radi 12 sati fizički posao, a zahtjevna supruga drži sve konce u svojim rukama kao domaćica. Klasične «borbe» tko je u pravu, tko «donosi kruh» na stol, a tko brine o djetetu ispričane su na uvježban, a opet improviziran način. Koliko su glumci opušteni i uživljeni u uloge te vješti u improvizaciji potvrdili su i ovog puta kada su kišu koja je pomalo padala pretvorili u krov koji propušta, neplanirani «ulet» mačke u buku šeprtljavog muža te izmamili još više smijeha i aplauza publike.

 

 


 

«Da draga» predstava je nastala u sklopu Zabavne sekcije Studentskog katoličkog centra Dubrovnik, čiji voditelj je i sam redatelj predstave Tomičić. 

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja