Ponedjeljak, 13. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovački mini hidrometeorološki radar među najuspješnijim projektima IPA ADRIATIC

10.08.2015.


Projekt ADRIARadNet, vrijedan oko 15,7 milijuna kuna, od čega projektne aktivnosti koje je provela Dubrovačko-neretvanska županija vrijede nešto više od dva milijuna kuna, jedan je od najuspješnijih projekata koji se realizirao u sklopu operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. 

Direktor Centra za izvrsnost pri Sveučilištu u L'Aquili Frank Marzano kao predstavnik vodećeg partnera istaknuo je da su svi planirani ciljevi projekta ostvareni čime su se, uz ostalo, otvorile različite mogućnosti suradnje i u budućem razdoblju, posebno kada se radi o projektima koji mogu biti predloženi za nastavak sufinanciranja iz fondova Europske unije. 

Predstavljajući rezultate projekta voditelj projekta Mato Tomljanović kazao je, uz ostalo, da je projekt ADRIARadNet  Dubrovačko-neretvanskoj županiji omogućio dvije iznimno važne stvari: razmjenu iskustava između zemalja na području Jadrana te primjenu novih tehnologija u daljnji razvoj sustava zaštite i spašavanja. Tomljanović je također zahvalio Centru za izvrsnost Sveučilišta u L'Aquili na dobrom vođenju projekta napominjući da je Dubrovačko-neretvanska županija i u budućnosti otvorena za različite projektne ideje u suradnji s trenutačnim projektnim partnerima. 

Predstavnica Upravljačkog tijela programa IPA ADRIATIC Paola di Salvatore kazala je da je ADRIARadNet primjer kvaliteno odrađenog projekta koji je ispunio sve postavljene ciljeve.

-Želimo i dalje poticati projektne partnere koji su sudjelovali u realizaciji projekta ADRIARadNet. Projekt je izuzetno pogodan za proces klasterizacije i kapitalizacije koji slijedi na razini programa IPA ADRIATIC. To znači da ste kao projektni konzorciji pozvani osmisliti daljnje projektne aktivnosti koje se nadovezuju na dosada ostavreno u sklopu projekta ADRIARadNet te ih predložiti Upravljačkom tijelu kao zasebnu projektnu ideju ili nastavak projekta. Na taj ćemo način raspodjeliti novac nesupješnih projekata na uspješne aktivnosti i partnere istaknula je na javnom predstavljanju projekta ADRIARadNet Paola di Salvatore. 

Sastanak u L'Aquili zakazan je koncem rujna kada službeno i završava projekt ADRIARadNet. Njegovom realizacijom na području južnog Jadrana instaliran je prvi hidrometeorološki radar, a osim Dubrovačko-neretvaske županije, u njegovoj realizaciji sudjelovali su i partneri iz Italije i Albanije.

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja