Subota, 19. listopada 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Gradonačelnik s Goranom Ivaniševićem i voditeljima TK "Ragusa"

12.08.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se u srijedu s voditeljima i trenerima tenis kluba „Ragusa“ i njihovim gostom, slavnim tenisačem Goranom Ivaniševićem, osvajačem Wimbledona i današnjim trenerom Marina Čilića.


 

 

Osnovna tema razgovora u Tenis centru Dubrovnik bila je razvoj ovog sporta na gradskom području i unapređenje uvjeta za trening, prvenstveno mladih uzrasta, a voditelji TK „Ragusa“  Pasko i Pero Barović gradonačelniku su iznijeli detaljno pripremljen program takvog jednog projekta. 

 

 

Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo na planove Grada Dubrovnika za ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Natkrivanjem po dva teniska terena u Gospinom polju i Uvali Lapad osigurali bi se uvjeti za cjelogodišnji rad. U Tenis centru Dubrovnik u planu je i gradnja novog, ukupno petog, terena, dok bi se dva terena pretvorila u betonske. Na taj način u Gospinom polju mogli bi se pripremati i vrhunski tenisači za svjetska natjecanja prema posebnim uvjetima. 

 

 

Gradonačelnik je također napomenuo da su proračunom za 2015. godinu predviđena sredstva u iznosu od 600.000 kuna za sufinanciranje prijevoza sportskih klubova na natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Prema projekcijama za iduće dvije godine proračunska sredstva za ovu namjenu povećat će se na 1.200.000 kuna godišnje.

 

 

Goran Ivanišević i ove godine u Dubrovniku boravi u sklopu održavanja godišnjeg Ljetnog tenis kampa Dubrovnik i to u ulozi gostujućeg trenera. Ivanišević smatra da Dubrovnik, uz spomenuta ulaganja, ima uvjete za postati rasadnik teniskih zvijezda, dokaz čega su i recentni uspjesi Ane Konjuh, te podržava napore tenis klubova i Grada po ovom pitanju.

 

 

Gradonačelnik Vlahušić predložio je održavanje novog radnog sastanka s predstavnicima tenis klubova „Ragusa“ i „Dubrovnik“, ali i ostalim čimbenicima na polju sporta, od Javne ustanove Sportski objekti, preko Dubrovačkog saveza sportova pa do nadležnog gradskog upravnog odjela.

 

Najčitanije (7 dana)

Promotivni film Dubrovnik Riviera osvojio tri nove nagrade na Zagreb Tourfilm Festivalu
Javno snimanje emisije Lijepom našom u Župi dubrovačkoj
Najpoznatiji astrolog na svijetu: Dan rođenja otkriva kakvo breme nosite


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja