Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

„Romeo i Giulietta“ ponovno u ljetnikovcu Skočibuha

14.08.2015.


Lanjski dramski naslov, „Romeo i Giulietta“ Williama Shakespearea u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, na programu je 66. Dubrovačkih ljetnih igara 15., 16., 17. i 18. kolovoza s početkom u 21:30 sati u renesansnom ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu.

  

„Romeo i Giulietta“ Williama Shakespearea bezvremenski je naslov kojim su Igre lani obilježile 450. godišnjicu Shakespeareova rođenja. Jedna od najvećih ljubavnih priča ikada ispričanih i jedna od najpoznatijih tragedija uopće, koja priča o ljubavi i smrti, ali ponajviše o ljubavi koja pokušava izbjeći mrežu mržnje da bi tek u smrti preživjela i trijumfirala, lani je očekivano izazvala veliki interes publike. Koliko je predstava oduševila festivalsku publiku potvrđuje činjenica da je svaka izvedba bila nagrađena ovacijama i aplauzom koji nije jenjavao.

 

 

 

„Romea i Giuliettu“ režirao je Jagoš Marković koji potpisuje i scenografiju i izbor glazbe, adaptaciju teksta prema prijevodu Josipa Torbarine napravila je Aleksandra Glovacki, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, a oblikovanje svjetla Radomir Stamenković. Sjajni Festivalski dramski ansambl koji je pobrao sve simpatije publike čine Robert Budak i Kristina Stevović kao Romeo i Giulietta, Žarko Savić, Jelena Perčin, Siniša Popović, Nataša Janjić, Neva Rošić, Boris Svrtan, Amar Bukvić, Ivan Glowatzky, Stefan Kapičić, Goran Grgić, Andrej Dojkić, Robert Bošković, Matko Knešaurek i Nikola Sekulo. Dada Ćosića u ulozi Parisa zamjenjuje Ivan Čuić. I kritiku i publiku oduševili su efektni i uvjerljivi prizori mačevanja za koje je zaslužan Lovro Buva, majstor vještine mačevanja koji je uvježbao glumce.

 

 

 

Ovogodišnje izvedbe „Romea i Giuliette“, baš kao i lanjske, mogu pratiti i inozemni gledatelji preko titlova na engleskom jeziku na unajmljenim tabletima uz pomoć aplikacije Vip script, razvijene u suradnji Vipneta i UX Passion agencije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja