Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Atlantida s Terezom, Ibricom i klapom oduševila na Orsuli

26.08.2015.


Ono što se sinoć dogodilo mnogim Dubrovčanima zasigurno će ostati dugo u pamćenju. Bajkovita Orsula ugostila je „Dubrovačku scenu u malom “ koja je složno proslavila 25 godina rada rock banda Atlantide!  Dubrovačkim  rockerima na sceni su se pridružili  Tereza i Ibrica Jusić, a etno zvukovi sa klapom Fortuna raširili su se preko Orsule prema Gradu i moru. Jedno je sigurno Dubrovnik dugo nije vidio ovakav spektakl.

 

 

U svojoj obljetničkoj godini Atlantida je svojim sugrađanima na sam dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara pripremila “Takvu noć” o kojoj će se dugo pričati. Tjednima se već brujalo da će na pozornici  Orsule uz samu Atlantidu nastupiti i najpoznatija imena iz Grada: Tereza i Ibirca Jusić  i to u rock ruhu, te klapa Fortuna koja je donijela etno zvukove  

 

 

 

Još kao dječaci sa nepunih 15 godina članovi Atlantide počeli su u garaži držeći se tada rock metal sounda, da bi kasnije kada im se pridružio Davor Erceg nekadašnji vokal Crne udovice malo zvuk preradili u pop rock izričaj pridodajući mu ostale žanrove. Upravo je i to čar live nastupa Atlantide-na jednom koncertu vidjeti pravi mix žanrova.

 

 

 

Uz klapu Fortuna i Ivu Letunića na lijerici izveli su sa etno notama “Sami u kamenu “.  Kako šansona zvuči u rock izdanju gledatelji su imali prilike vidjeti u duetu sa Ibricom Jusićem u pjesmi “Lutam pod oblacima“ koji je kao i obično doveo i svog psa na pozornicu.

 

 

 

Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši svoju pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” ni više ni manje u rock metal izdanju. Terezin jaki glas stopio se sa žestokom svirkom Atlantide i oduševio sve prisutne, a upravo taj singl naći će se na njenom sljedećem albumu  i albumu Atlantide.  Na sam bis Atlantida je sa gostima još jednom izašla pred oduševljenu publiku i ponovno s pjesmom „Sami u kamenu“  koja je prešla u tradicionalnu „Zelenu naranču“ etno- rock notama završila ovu čarobnu večer. Sa „Lađama“ su otplovili dugo u sjećanje svih prisutnih na Orsuli.

 

 

„Dubrovnik u malom“ žestoko je proslavio srebrni pir Atlantide na oduševljenje mnogih gledatelja koji će zasigurno svima onima koji nisu bili na koncertu reći: “Bilo je ko u priči!.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja