Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

VRUĆINE: Kad stiže osvježenje

31.08.2015.


Ponedjeljak je posljednji dan kolovoza, a time i klimatološkog ljeta. Za koji dan stižu obrađeni klimatološki podaci za kolovoz i cijelo ljeto, no nema sumnje da će ovogodišnje ljeto ostati upamćeno po rekordnim vrućinama i gotovo rekordnim brojem vrućih dana.

 

 

Državni hidrometeorološki zavod za danas i sutra, ali i za prve dane rujna, prognozira sunčano i vruće vrijeme, s temperaturama u cijeloj zemlji između 30 i 36 Celzijevih stupnjeva te slab vjetar koji ipak neće donijeti mnogo osvježenja.

 

 

Meteoalarm je za danas zbog natprosječno visokih temperatura izdao narančasto upozorenje za kninsko i osječko područje. Žuto upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena izdano je za ostatak Hrvatske.

 

 

Prvo ozbiljnije osvježenje na kopnu čeka nas u četvrtak kada bi u drugom dijelu dana trebalo biti oborina, a temperatura se spustiti za desetak stupnjeva.

 

 

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, ozbiljnije pogoršanje vremena očekuje se za vikend, kada će temperature pasti i do 17 °C.

 

 

 

Na Jadranu će subota biti vrlo promjenjiva, izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Gotovo su posvuda mogući pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i izraženiji neverini. Jugo će danju sve više slabiti, popodne u mnogim predjelima i prestati, te okrenuti na slab jugozapadnjak. Jutro toplo. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 25 do 28°C, u Dalmaciji od 28 do 32°C.

 

 

 

nedjelju na sjevernom Jadranu više sunčana vremena, a u Dalmaciji promjenjivo uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz kišu ili slabe pljuskove s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu će zapuhati slaba do umjerena bura, navečer će jačati. U Dalmaciji većinom slab vjetar zapadnih smjerova, navečer okretati na slabu do umjerenu buru. Posvuda još malo svježije.

 

 

 

Prema današnjim prognostičkim materijalima, sljedeći tjedan očekuje nas znatno svježije vrijeme. Ljetne vrućine, čini se, postaju stvar prošlosti, pišeCrometeo.hr.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja