Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Primopredaja četiri medicinska vozila vrijedna 1,1 milijun kuna

20.11.2013.


Župan Nikola Dobroslavić, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić  sudjelovali su na primopredaji tri sanitetska vozila i vozila Hitne medicinske pomoći vrijednih oko 1,1 milijun kuna. 

 

Županija je provela objedinjenu javnu nabavu za ova četiri vozila. Sanitetska vozila namijenjena su za potrebe Doma zdravlja Dubrovnik, Doma zdravlja Korčula i Doma zdravlja Metković dok je vozilo hitne medicinske pomoći namijenjeno za potrebe Zavoda za hitnu medicinu DNŽ.

-Ova akcija dio je naše brige o hitnoj službi i o domovima zdravlja u našoj županiji. Vlada   je izdvojila sredstva za sanaciju bolnice, a preostale zdravstvene ustanove ostale su na brigu Županije. Mi doista o tome na najbolji način vodimo brigu. I kupnjom automobila za hitnu službu te tri za sanitetski prijevoz način je na koji obnavljamo vozni park i na taj način održavamo službu za korist naših građana – kazao je župan i dodao kako je  Zavod za hitnu pomoć DNŽ Županija ustrojila prošle godine i da se „time značajno poboljšala  briga o tom vidu medicinske pomoći građanima, a postoje odjeli Zavoda u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama i na Korčuli“.  

Ravnatelj   Zavoda   Luka Lulić najavio je kako u okviru obnove voznog parka Županija odradila i natječaj za nabavu sanitetskog vozila za Pelješac.

- Vozila su naša osnovna sredstva za rad i sljedeće godine ćemo nastaviti istim tempom. Potpuno opremljeno vozilo za područje Pelješca, Županija će financirat s 500 tisuća kuna vlastitih sredstava. Na taj način mi ćemo nastojati obnavljati naš vozni park te na taj način nastojati održati standard neophodan u hitnoj medicini – zaključio je Lulić. 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja