Četvrtak, 16. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan: „Hvala svima na još jednom rekordu u turizmu!“

08.09.2015.


Župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za novinare povodom još jedne rekordne turističke sezone u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pohvalio je i čestitao svim djelatnicima u turizmu i popratnim službama.

 

 

 

Naime, od početka godine do kraja kolovoza zabilježeno je 1.144.958 dolazaka i 5.294.827 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 7 posto, a u noćenjima od 4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 9 posto više, a strani turisti 4 posto više noćenja od  2014. godine.

 

 

Župan je kazao kako je ovakav uspjeh zasluga svih turističkih djelatnika, agencija, zračne luke, hotelskih kuća i ugostitelja. Isto tako, župan je izrazio nezadovoljstvo što Ministarstvo turizma nije prihvatilo prijedlog o smanjenju PDV-a na turistički smještaj s 13 na 10 posto. Najviše posla u narednom razdoblju župan vidi u osnaživanju destinacijskog menadžmenta

 

 

Direktor Turističke zajednice DNŽ Vladimir Bakić naveo je kako su najviše noćenja  ostvarili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke. Naglasio je kako je velika marketinška pozornost TZ DNŽ išla u smjeru Poljske i to kako bi se ublažio očekivani pad broja dolazaka turista iz te države. Također, naglasio je odličnu procjenu s uspostavom leta Bordeaux-Dubrovnik te Nica-Dubrovnik jer je to povećalo broj dolazaka iz Francuske. Najavio je da će u sljedećoj godini nastojati povećati broj tako osmišljenih letova prema Gradu.

 

 

Veći marketinški angažman Bakić je najavio i u Madridu te Tokiju, u kojima je HTZ ukinula predstavništva. Naime, Bakić smatra da su to važna tržišta za DNŽ te će stoga nastojati vlastitim angažmanom pokriti „rupu“ izostankom predstavništva HTZ.

 

 

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić kazao je kako su prošla vremena turizma koji se događa „po inerciji“ te da je jasno da je za uspjeh poput ovoga potrebna sinergija svih subjekata. Tolić je kazao kako je kolovoz sa 335 tisuća putnika na Čilipima najbolji rezultat ikada te je naveo projekt „home-port“ za jedan brod (kruzer) zbog kojega je preko Čilipa došlo oko 60 tisuća putnika.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske
Don Miljenko Babaić u Mline a don Bernardo Pleše u Ston
Kakva je kakvoća mora na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja