Srijeda, 12. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Linđo oduševio Bruxelles

16.09.2015.


Potpredsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani primio je danas u EP-u izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem koji boravi u Bruxellesu na poziv eurozastupnice Dubravke Šuice povodom 50. obljetnice osnivanja folklornog ansambla Linđo, zajedno s udrugom neretvanskih lađara, koji su u pripremi velikog maratona koji bi se trebao dogoditi 2018. godine na Dunavu povodom pete obljetnice hrvatskog članstva u EU, na ruti od Beča do Vukovara.

 

 

Glavne teme razgovora bile su kultura i turizam, ali i suradnja Dubrovačko-neretvanske županije s talijanskim regijama Molise i Abruzzo. Dotakli su se teme i dubrovačke kandidature za europsku prijestolnicu kulture 2020.godine.

 

 

Članovi folklornog ansamlba Linđo i izaslanstvo lađara upoznali su se s radom Europskog parlamenta  Nakon toga održali su zapaženi nastup na esplanadi EP-a kojem su nazočili brojni europski zastupnici i hrvatski europarlamentarci.

 

 

Veliki interes izazvao je nastup Linđa i u centru Bruxellesa, čime je predstavljena bogata hrvatska kulturna baština. Cilj ovakvog posjeta je još jednom pokazati hrvatski doprinos europskoj kuturnoj baštini.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja