Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić u Češkoj o prekograničnoj suradnji

18.09.2015.


Župan Nikola Dobroslavić  na seminaru u češkom Liberecu  moderirao je raspravu o aktualnim izazovima za prekogranične regije u Europi, koji je ispred Odbora regija organiziralo Povjerenstvo za kohezijsku politiku i proračun EU (COTER).

 

 

Dio je to ukupnih aktivnosti koje župan Dobroslavić obavlja u funkciji izvjestitelja i izrađivača dokumenta Odbora regija na temu:"Jačanje prekogranične suradnje-potreba za boljim pravnim okvirom", čije se usvajanje očekuje početkom listopada na plenarnoj sjednici Odbora regija u Briselu.

 

Na seminaru su predočeni konkretni primjeri prepreka poput putovanja radnika na posao preko granice, pitanja vezana za zdravstvo, mobilnost, prometnu infrastrukturu, probleme jezika, te potrebe za zajedničkim djelovanjem u obrani od prirodnih katastrofa.

 

Svrha ovog seminara sa temom koja je u objektivu trenutnih aktivnosti Odbora regija, je iznalaženje mogućih rješenja za učinkovito uklanjanje prekograničnih prepreka isticanjem uloge lokalnih i regionalnih vlasti u izgradnji Europe bliže građanima uz  pomoć teritorijalne suradnje. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja