Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan na sjednici Skupštine Jadransko – jonske euroregije

22.09.2015.


Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je sjednicom Skupštine Jadransko – jonske euroregije koja je održana u Milanu, u okviru izložbe Expo Milano 2015, u paviljonu Europske Unije.

 

 

Sjednici su nazočili predstavnici regija i općina, članica euroregije, a razgovaralo se o provođenju Jadransko-jonske strategije, postojećim i novim EU fondovima za ovo područje makroregije, te o usklađivanju Statuta Jadransko – jonske euroregije sa novim Zakonom o udrugama u RH. Udruga je, naime, osnovana i registrirana po hrvatskim propisima pa je stoga akte trebalo uskladiti s izmijenjenim Zakonom.

 

 

Na Skupštini je potpisana od strane članova Jadransko – jonske euroregije Deklaracija Hrana za planet – energija za život. Usvojen je dokument kojim su, kroz projekt Marinmed, obrađeni zajednički problemi upravljanja priobaljem, predstavljeno je aktualno stanje u programima teritorijalne suradnje kroz koje se provodi Europska strategija za jadransku i jonsku regiju: IPA Adriatic program, Program ADRION i program bilateralne suradnje Italija – Hrvatska, otvorena je rasprava o mogućnostima daljnje suradnje na zajedničkim projektima te su usvojena financijska izvješća o poslovanju udruge. Naglašen je i problem u funkcioniranju IPA Adriatic programa zbog suspenzije od strane Europske komisije, te je od Upravljačkog tijela, regije Abruzzo, zatraženo žurno rješenje toga problema.

 

 

Na sjednici je, također, predstavljen zahtjev za članstvom crnogorske općine Herceg Novi koja je zatim i primljena kao 27 članica Jadransko – jonske euroregije.Župan Dobroslavić najavio je održavanje sljedeće sjednice u Dubrovniku, krajem ove godine.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja