Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dobroslavić Milanoviću: Nemojte dozvoliti izbjeglice na jugu Hrvatske, misite na turizam

25.09.2015.


Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić napisao je pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću o mogućem ulasku izbjeglica u RH kroz Dubrovačko-neretvansku županiju. Pismo donosimo u cjelosti: 

„Poštovani gospodine Milanović,


 

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje ove županije, zamjenik župana Davorko Obuljen prenio mi je da je na jučer održanom sastanku koji je sazvao ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić objavljena procjena da bi u narednom razdoblju izbjeglice s Bliskog Istoka mogli ulaziti u Republiku Hrvatsku na najjužnijem dijelu Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Premda ta procjena može izgledati nerealna s obzirom na činjenicu da bi put izbjeglica kroz Hrvatsku do ostatka EU u tom slučaju bio duži i dodatno kompliciran zbog prelaska granice Bosne i Hercegovine kod Neuma, molim da me o postojanju takve procjene i službeno izvijestite.
 

Ukoliko su procjene, doista realne, želim Vas upozoriti na štete koje bi takva događanja mogla prouzročiti dubrovačkom turizmu, što svakako treba izbjeći.Stoga tražim od Vlade Republike Hrvatske da ne dopusti ulazak izbjeglica u Republiku Hrvatsku na području Dubrovačko-neretvanske županije te time osigura normalno odvijanje turističke sezone koja je u našoj županiji još u punom jeku i spriječi negativne konotacije u vezi s turizmom Dubrovnika i turističke destinacije Dubrovnik rivijera.“

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja