Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUC čisti uz ceste opožarenih dijelova Pelješca i Korčule

29.09.2015.


Ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod izvijestio je župana Nikolu Dobroslavića o sanaciji požarišta uz ceste na Pelješcu i Korčuli u cilju omogućavanja sigurnog odvijanja prometa.

 

 

 

Naime, nakon katastrofalnih požara  ŽUC je u koordinaciji s Županijskim centrom za zaštitu i spašavanje poduzeo aktivnosti za otklanjanje posljedica i sprječavanje mogućih šteta.

 

 

 

Odmah nakon požara izvršen je izvanredni pregled županijskih i lokalnih cesta  koje se nalaze u zoni opožarenih područja. Radi se o javnim cestama  Trstenik  – Žuljana  na poluotoku Pelješcu i županijska cesta Blato– Prižba – Brna – Smokvica na otoku Korčuli, gdje je ustanovljeno da na   ima uništene vertikalne prometne signalizacije i zaštitne ograde, a najveća opasnost prijeti od urušavanja izgorenih stabala na kolnik.

 

 

 

Konjevod  upozorava da se kroz  kišno razdoblje ipak očekuje pojava pojačanih odrona, kao posljedica pojačane erozije tla. Stoga iz ŽUC-a vozače pozivaju na dodatan oprez kada prolaze kroz opožarena područja, dok će cestarske službe obavljati pojačanu ophodnju i nadzor upravo ovih dionica. Obzirom na veliku opožarenu površinu planirani završetak radova uklanjanja stabala je sredina listopada, a za ukupnu sanaciju ŽUC planira izdvojiti iznos od približno 300 tisuća kuna.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja