Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Otvoren Dubrovnik International Economic Meeting

02.10.2015.


Zamjenica župana Marija Vučković sudjelovala je na svečanom otvorenju 2. međunarodne znanstvene konferencije Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM) koja se održava od 1. do 3. listopada 2015.

 

 

U svom pozdravnom govoru, zamjenica župana poželjela je sudionicima uspješan rad i ugodan boravak u Dubrovniku, te je čestitala predstavnicima Sveučilišta u Dubrovniku, posebno Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, na organizaciji još jedne međunarodne znanstvene konferencije na kojoj će uz domaće stručnjake sudjelovati i ugledi profesori s europskih sveučilišta.

 

 

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci o inovativnim pristupima rješavanju suvremenih ekonomskih problema će pritom biti na korist znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju. Poslužit će to i poslovnim subjektima jer se oni zasigurno u svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima u suvremenom poslovnom okruženju.

 

 

U okviru Konferencije predstavit će se knjiga „Neostrategic Management: an International Perspective on Trends and Challenges“ u izdanju jednog od najuglednijih svjetskih izdavača Springer. Knjiga integrira i sintetizira akademska istraživanja relevantnih i aktualnih aspekata strateškog menadžmenta s kojima se susreću poduzeća u globalnom okruženju.

 

 

Također, u suradnji s Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA održat će se okrugli stol s temom: „Uloga društvenog poduzetništva u gospodarskom rastu i razvoju“. Cilj je okruglog stola predstaviti koncept društvenog poduzetništva i istaknuti mogućnosti koje ono pruža u stvaranju ekonomskog sustava koji pravedno koristi i dijeli resurse, prihvaća odgovornost, njeguje solidarnost i poštuje održivost ekosustava.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja