Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

02.10.2015.


Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije obilježio je Međunarodni dan starijih osoba zajedno s djelatnicima dobrotvorne udruge „Blage ruke“ iz Slanoga  koji pružaju usluge pomoći u kući starijim osobama u selima Dubrovačkog primorja koje žive same u svojim domovima.

 

 

Pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić i županijska vijećnica Luce Gvozden obišle su ovdašnje starije osobe u njihovim domovima u Čepikućama, Točiniku i Smokvini te  korisnike dnevnog boravka za starije osobe u Slanome i  Bošnjačko dobrotvorno društvo Merhamet koje također pruža usluge pomoći starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije. Ovom prigodom razgovarale su s djelatnicima i korisnicima usluga udruge „Blaga djela“ o provedbi uobičajenih programskih aktivnosti i njihovom zadovoljstvu postignutim. 

 

Unutar djelokruga aktivnosti Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanska županija skrbi o unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba omogućavanjem  kontinuirane provedbe programa  „Pomoć u kući“  te pružanjem financijske potpore programima umirovljeničkih udruga radi organizacije slobodnog vremena i unaprjeđenja umirovljeničkog standarda na području županije.

 

 

 

Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, proglasili su Ujedinjeni narodi 1990. godine  želeći na taj način pokazati da su starije osobe važni članovi svakog društva i tako potaknuti zemlje svijeta da omoguće uključivanje starijih osoba u društvo u skladu s njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja