Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednik Vlade u Zračnoj luci Dubrovnik: Ovo je ogroman projekt, a uskoro počinje i gradnja Pelješkog mosta

02.10.2015.


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović obišao je danas Zračnu luku Dubrovnik gdje se upoznato s tijekom radova koji će trajati do 2019. godine.  

 

 

U izjavi za medije, premijer Milanović kazao je da će u radove u Zračnoj luci Dubrovnik ukupno biti uloženo oko 240 milijuna eura, što znači da je ova investicija gotovo na razini one u zagrebačku zračnu luku. „Ovo je ogroman projekt, čak možda malo više od investicije u Pelješki most, koji će se uskoro sigurno početi graditi“.

 

 

 

Što se tiče svih ovih investicija, pa i velikih hotelskih, predsjednik Vlade istaknuo je da je u sve njih država na neki način bila uključena. „Sve hotelske investicije, a velike su i jako su financijski značajne, su bile uz pomoć HBOR-a, a to je državna, razvojna i izvozna banka. Ovo je izvoz, prodaja usluga uglavnom strancima, iako sve više i Hrvatima. Ova Zračna luka je ovdje da bi još s dva puta većim prometom opsluživala te hotele tijekom cijele godine“, kazao je predsjednik Vlade ističući da promet cijele godine znači veće prihode i veću sigurnost, što je Vlada aktivno provodila.  „Ova zračna luka je mala regionalna luka u europskim razmjerima; za nas je velika – mi za tako malu zemlju imamo tri zračne luke – jednu sa skoro tri milijuna putnika godišnje, druge dvije prema 2 milijuna, što je dosta veliko. Ovakve zračne luke su u Europi uglavnom gubitaši, manji dio ih stvara dobit. Ova u Dubrovniku stvara dobit. Vlada im tu dobit ne uzima, iako predstavlja državu kao glavnog vlasnika, novac je uvijek ostajao ovdje, ulagalo se i ulagat će se i dalje. To je sve posljedica jedne smišljene, ciljane politike koja, naravno, ne može dati rezultate preko noći, ali u tri godine može i daje, i to se vidi“, rekao je.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja