Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Sheraton i službeno otvoren, na svečanosti Milanović i nekoliko ministara

02.10.2015.


U Srebrenom je večeras upriličena prigodna svečanost kojom je obilježeno otvaranja  hotela Sheraton, a kao i hotela Mlini.

 

 

 

 

Domaćin svečanosti bio je vlasnik i predsjednik Uprave HUP-a, u čijem je vlasništvu tvrtka Hoteli Dubrovačka Rivijera u okviru koje su ova dva nedavno obnovljena župska hotela.  Među mnogim uzvanicima bili su i hrvatski premijer Zoran Milanović, potpredsjednik vlade Branko Grčić, ministri turizma i financija Darko Lorencin i Boris Lalovac, kao i bivši premijeri Franjo Gregorić i Nikica Valentić.

 

 

 

 

- Osjećam se veselo. Bilo je na početku poteškoća koje svaka investicija nosi. Dugo je trajalo, ali ovo je bila drama sa sretnim završetkom. HUP Zagreb je u tri hotela na području Župe dubrovačke, u izgradnju i obnovu uložio 80 milijuna eura. To je najveći iznos koji je ove ili prošle godine uložen u hrvatski turizam, rekao je Leko te dodao kako je samo u hotel Sheraton uloženo oko 27 milijuna eura.

 

 

 

Ističući kako Župu dubrovačku krasi krasi dobra klima, bistro more i dobri ljudi, te kako će uz mir koji je potreban za razvoj turizma uspjeti ostvariti planirane poslovne rezultate, budući se radi o investiciji od 80 milijuna eura, Leko je rekao:

 

 

 

-  Od toga je 45 posto osigurano kreditom HBOR-a, a ostatak su vlastita sredstva. Da nije takvih uvjeta ne bi se mogao razvijati ovakav turizam - rekao je Leko, naglasivši kako je tu posao pronašlo 200 mladih obrazovanih ljudi.

 

 

 

Ističući kako je turizam izrazito važna gospodarska grana za Hrvatsku zahvaljujući kojoj zemlja ima zdrav tekući račun predsjednik Vlade Zoran Milanović jer rekao:

 

 


- Hrvatska je zemlja koja je visoko na turističkoj karti svijeta, a treba biti još i više. Turizam je važan za Hrvatsku zbog našeg tekućeg računa. Zemlja ima nakon dugo vremena zdrav tekući račun, zbog rasta u turizmu i rasta robnog izvoza ima pozitivnu platnu bilancu. To je važno i daje nam stabilnost i mir na neko vrijeme.

 

 


 

Okupljenima se obratio i ministar turizma Darko Lorencin koji je rekao kako je samo ove godine bilo gotovo pola milijarde eura ulaganja u turistički sektor, a velikim dijelom projekti su pomognuti sredstvima HBOR-a. Naglasio je i kako je popunjenost u rujnu bila jako dobra, a prema podacima za prvih pola godine u turizmu je zabilježeno sedam i pol posto više prihoda nego prošle godine.

 

 

 

- Gotovo je izvjesno kako će se ispuniti prognoza od osam milijardi eura prihoda od turizma ove godine, smatra Lorencin.

 

 

 

 

Na prigodnoj svečanosti pokazan je film o ostvarenjima projekata HUP-a i Hoteli Dubrovačka Rivijera. Tako je rečeno kako te dvije tvrtke raspolažu sa dvije tisuće soba i apartmana, zatim 30 restorana i barova, 60 konferencijskih i banketnih dvorana, a  godišnje ugošćuju oko 300 tisuća gosta, te zapošljavaju oko 800 osoba.

 

 

 

 

Inače u tri hotela, Hotel Mlini i obnovljenu Hotel Astareu oboje s četiri zvjezdice te Hotel Sheraton s pet zvjezdica društvo Hoteli Dubrovačka Rivijera raspolaže sa 750 smještajnih jedinica na predjelu Župe dubrovačke. Drugi hrvatski Sheraton u Srebrenom raspolaže sa 251 sobom, dok hotel Mlini ima 91 moderno opremljenu sobu. U okviru kompanije su i hotel Astarea koji ima 310 soba i apartmana, te 39 vila i paviljona. Na promociji je također rečeno kako se nastavljaju radovi uz hotel Sheraton, budući se planira izgradnja još 40 novih smještajnih jedinica.

 

 

Okupljenima su se obratili i predsjednik Uprave Dubrovnik Riviera Hotela, Kristijan Šustar, potpredsjednik Starwood korporacije Robert Koren, i načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, zamjenik  župana Davorko Obuljen, a u zabavnom dijelu programu nastupili su klapa Subrenum, operna pjevačica Sandra Bagarić i Tereza Kesovija.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja