Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan otvorio Adriatic Wood Days u Srebrenom

06.10.2015.


Župan Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, svečano je otvorio konferenciju Adriatic Wood Days koja se od 4. do 9. listopada održava u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera u Župi dubrovačkoj.

 

 

 

Pozdravljajući nazočne na ovoj Konferenciji o marketingu i trgovini drvom, šumskim i drvnim proizvodima župan Dobroslavić je kazao: „ Drago mi je što ste za mjesto održavanja ovog skupa odabrali Dubrovačko-neretvansku županiju, koja nije izrazito drvno područje, premda je povezanost sa drvom i ovdje kao i drugdje bila povijesno snažna. Tako je upravo grad Dubrovnik svoje ime dobio po drvetu, dubu; hrastu.“

 

 

 

Župan Dobroslavić uputio je čestitku Hrvatskom drvnom klasteru na organizaciji Konferencije, ali i na uspješnom kontinuiranom radu, kao i proizvođačima na sve boljim rezultatima. Izrazio je i zadovoljstvo što se pametna specijalizacija koja se provodi u EU prihvatila i u Republici Hrvatskoj.

 

 

 

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović,  Hrvatskog sabora i Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera u suradnji sa Sveučilištem u Bihaću i WoodEMA-om . Partner Konferencije je i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Adriatic Wood Days (AWD) čini šest tematski povezanih, ali programski odvojenih međunarodnih konferencija iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

 

 

 

U Srebrenom će više od 500 sudionika, vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom 5 dana analizirati stanje u navedenim područjima i tražiti najbolja rješenja za unaprjeđenje prilika, priopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja