Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Večer duhovne poezije

21.11.2013.


Publika koja je ove srijede ispunila Saloču zrcala Narodne knjižnice Grad uživala je u iznimnoj večeri protkanoj poezijom i glazbom. Večer duhovne poezije „Čitaj mi… neku pjesmu…“ u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, okupila je učenike iz četiri gradske osnovne škole, a zaokružili su je glazbenim prilogom učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 

Večer koju je osmislila i u druženje s duhovnom poezijom satkala knjižničarka Odjela za djecu i mlade Vikica Šipić, uspješno su vodile srednjoškolke Petra Žuvela i Petra Miličić, a u stručnom žiriju, koji je na kraju i izabrao najbolje učeničke nastupe bili su Mirjana Žeravica, Katica Vidojević, Nike Nagy i Davor Spajić. Nakon niza nadahnutih interpretacija najljepših proplamsaja duhovne poezije, kao najuspješnije su izabrane: Tara Šipčić (7.r. O.Š. Lapad, mentorica Ana Boban), Lucija Ajvazovski (6.r. O.Š. Marina Getaldića, mentorica Silvana Bjelovučić) i Daniela Njavro (8.r. O.Š. Ivana Gundulića, mentorica Matilda Perković). Posebnu nagradu organizatori su dodijelili i najmlađim sudionicama Sari Jerković, Romani Knežević i Luciji Kušar iz O.Š. Marina Držića.

 

Stihovi Tadijanovića, Dizdara, Šimića, Pupačića, Majera, Matoša, Gotovca, Petraka, Šopa, Paljetka, Vojnovića i mnogih drugih autora, u interpretaciji tridesetak dubrovačkih školaraca odaslali su snažnu duhovnu umjetničku poruku ususret nadolazećeg adventskog vremena. Poseban doprinos pružili su učenici i profesori Umjetničke škole čiji su Komorni kvartet, Klavirski trio, Kvartet flauta i Komorni trio skladbama Beethovena, Musorgskog, Glinke, Goddarda, Ćorak i Händela upotpunili i zaokružili ovaj večernji susret s talentiranom djecom Dubrovnika.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja