Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić o Kuparima: Čudim se da je Vladi trebalo 4 godine da završi postupak koji je počela bivša Vlada

02.11.2015.


Župan Nikola Dobroslavić izdao je priopćenje o privatizaciji Kupara i izjavama ministra turizma Darka Lorencina. Priopćenje donosimo u cjelosti:
 

„Vijest o privatizaciji Kupara komentirao sam riječima: Zadovoljni smo što su Kupari dobili koncesionara; Želimo vjerovati da je Vlada postupila u skladu sa zakonom, imajući u vidu ograničenja tehničke Vlade; Čudim se da je Vladi trebalo četiri godine da završi postupak koji je počela bivša Vlada.

Ostajem pri svemu što sam rekao, a to ću rado i obrazložiti:

Mi smo snažno podupirali koncesioniranje Kupara, kao što podupiremo sva ulaganja u našoj Županiji, stoga nam je drago da je postupak okončan i da su Kupari dobili koncesionara.  
 

S ovom Vladom ne može nitko mirno spavati, kao što to sugerira gosp. Lorencin, a pogotovo ne glede zakonitosti rada i usklađenosti propisa s Ustavom RH.  Sjetimo se brojnih Vladinih akata koje je oborio Ustavni sud, među njima i odredbe Zakona o izmjeni Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika. Također podsjećam na nezakonitosti  i druge propuste u projektu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu, zbog čega je taj bučno najavljivani projekt doživio fijasko. 

Glede katastarske izmjere lako je provjeriti da je tvrtka Geodetski zavod iz Splita izradila novu katastarsku izmjeru Kupara i predala je, još u vrijeme Vlade Jadranke Kosor, naručitelju - Državnom geodetskom zavodu, za daljnji postupak Javne rasprave. 

Također je lako provjeriti da su Pravni fakultet iz Rijeke i državna agencija Audio bili izradili koncept koncesioniranja Kupara koji je mogla koristiti (vjerujem i koristila) i ova Vlada.

Ministarstvo turizma ove Vlade najavljivalo je koncem 2012. god. raspisivanje koncesije za Kupare za proljeće 2013, nakon toga slijedile su brojne nove najave, a sad smo na kraju 2015.

Odatle pitanje zašto je Vladi trebalo četiri godine da završi postupak koji je započela bivša Vlada.
 

Jedino u čemu se posve slažem s Lorencinom je to da je općina Župa Dubrovačka uspješna i odlično vođena općina i siguran sam da je dala velik doprinos realizaciji ovoga projekta. Ministar može biti siguran da su takve i ostale općine i gradovi koje u Županiji vodi HDZ, a njih je 73 posto.
To što je Vlada, koja je na odlasku, bila isključila Županiju iz Povjerenstva za provedbu postupka koncesioniranja Kupara nas nije začudila. Takav je bio odnos Vlade prema svim županijama, koje je ova Vlada željela ukinuti, međutim dogodio se pred izbore obrat kad je predsjednik te Vlade priznao da je županijski ustroj u RH dobar i da ga ne treba mijenjati, smatra župan Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja