Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Pomagati je lako! - poziv Lidla i Caritasa iz Župe dubrovačke

19.11.2015.


Promocija nacionalne humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa i trgovačkog lanca Lidl Hrvatska „Pomagati je lako“ održana je prvi put na jugu Hrvatske, u četvrtak, 19. studenog ispred Lidlove trgovine u Čibači.


Na promociji akcije govorili su: Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa, ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje, voditeljica odnosa s javnošću tvrtke Lidl Lana Jugo, predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije Marijeta Hladilo, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Biskup Uzinić je podsjetio na misao pape Franje o diktaturi ravnodušnosti u današnjem svijetu, te dodao da je problem takve ravnodušnosti i u tome što se ljudima ne omogućava da ne budu ravnodušni. Ljudi u većini slučajeva žele pomoći, a često ne znaju kako, pa je ova akcija Lidla i Caritasa jedan od načina na koji mogu to učiniti.

 

Peterlin je naglasio lakoću pomaganja koja se omogućuje svakome ovom akcijom, te da se „pomaganjem osjećamo da smo više ljudi, da smo bliže svojoj biti“. Također je prenio pozdrave predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzljaka, varaždinskog biskup. S juga Hrvatske uputio je poziv svima da se uključe u akciju i učine ono što mogu.

 

Jugo je napomenula kako je akcija počela u Zagrebu prije pet godina, a prije četiri godine u cijeloj Hrvatskoj. Posebice je zahvalila kupcima koji kupuju i darivaju. Naglasila je i da se upravo iz ove Lidlove trgovine u Čibači posljednjih godina najviše pomaže u sklopu ove akcije, te poseno zahvalila stanovnicima ovoga kraja.

 

Ravnateljica Šanje je napomenula kako se u zimskim mjesecima u dubrovačkom Caritasu povećava broj korisnika kojima je potrebna pomoć upravo u hrani, pa će se ovom akcijom popuniti paketi koji će se darivati potrebitima.

 

Načelnik Nardelli je izrazio zadovoljstvo što se ovakva akcija odvija u poslovnoj zoni u Općini Župa dubrovačka, te pozvao žitelje općine da pomognu drugima te tako obogate i sebe.

 

Hladilo je pozvala sve žitelje općine i županije da sudjeluju u akciji te da kupnjom jedne sitnice pomognu obojati život potrebitih na najljepši mogući način i da mi bar malo pomognu u oblikovanju njihovog života i njihove sreće.

 

Moderatorica programa bila je Maja Vučić. U programu su s nekoliko raznovrsnih glazbenih točaka sudjelovale djevojke iz Učeničkog doma "Paola di Rosa", a Caritasovi anđeli iz OŠ Lapad izveli su plesnu točku. Na promociji su sudjelovali i štićenici Centra za rehabilitaciju „Josipovac“ kao i učenici OŠ Mokošica, koji su nakon promocije i druženja pošli u Lidlovu trgovinu, kupili proizvode i odložili ih u Caritasovu košaricu za najpotrebnije.

 

Promociji humanitarne akcije „Pomagati je lako“ nazočili su i predsjednik Caritasa Dubrovačke biskupije generalni vikar mons. dr. Petar Palić kao i župnik župe sv. Marije Magdalene na čijem području se nalazi Lidlova trgovina don Vilim Petrović.

 

Svi sudionici promocije u veseloj i opuštenoj atmosferi zajedno su sudjelovali u snimanju svojevrsne milenijske fotografije „Pomagati je lako“. Akcija traje do 10. prosinca.

 

Angelina Tadić

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja