Nedjelja, 7. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Dubrovački zimski festival na Stradunu

29.11.2015.


Ove je godine Dubrovnik – prema portalu www.europeanbestdestination.com proglašen jednom od omiljenih destinacija u Europi za Božićne i novogodišnje blagdane. Već od 28. studenog UNESCo-v grad zasjat će okićen prigodnom rasvjetom, zaogrnut obiljem programa za sve generacije objedinjenih nazivom „Dubrovački zimski festival“. Riječ je o programu koji u sebi objedinjuje sva organizirana zimska događanja u razdoblju od 28.studenog 2015. do 10.veljače 2016. Između niza događanja, potrebno je istaknuti Advent u Gradu, Dječji zimski festival, Doček Nove godine, te Festa Svetog Vlaha i Karneval.

 

 

ubrovački zimski festival održavat će se na širem području povijesne jezgre, od Pila do Lazareta, u razdoblju od 1. prosinca do 10. siječnja 2015. godine. Definirano je to na sastanku radne grupe za osmišljavanje ponude Dubrovnika u zimskom razdoblju.
 
Dubrovčani i njihovi gosti u spomenutom periodu unutar povijesne jezgre uživat će u bogatom zabavnom programu. Osim toga, nabavit će se i potpuno novi rasvjetni elementi, znatno veće božićne jelke te prigodne adventske kućice na šest lokacija. Unutar povijesne jezgre postavit će se umjetno klizalište, a blagdanskom ugođaju doprinijet će i umjetni snijeg.

 

 

"Dubrovački zimski festival" projekt je koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića, a u koji će Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika uložiti znatna financijska sredstva.

 

 

Tako će se mnoštvo različitih i zanimljivih događaja koji se u Dubrovniku odvijaju tijekom prosinca i siječnja po prvi put "brendirati" kao jedinstveni Zimski festival. 

 

 

Ovogodišnji Zimski festival bit će spoj kulturnih, zabavnih i edukacijskih događanja, a ponuda će uključivati sadržaje za građane i za turiste. Ove godine festival ima i novi sadržaj za djecu - Dječji zimski festival Orlandino koji će se službeno otvoriti 5. prosinca. Otvaranje dječjeg festivala će se održati u parku Luja Šoletića i Luci Gruž, a uključuje paljenje blagdanske rasvjete, izradu adventske fotografije, vožnju vlakićem, kao i otvaranje klizališta i zabavnog parka. Zasigurno da će najmlađe razveselit i lunapark Čarli koji stiže u Grad 16. siječnja, a za razliku od prošle godine klizalište će biti od pravog leda. 

 


Ovogodišnji Zimski festival kroz dva mjeseca, koliko će trajati, realizirat će ukupno 155 programa, a ove godine prvi put u povijesti Dubrovnika stiže i 18 kućica na Stradun. Ovogodišnji festival je poseban i po tome što se cijeli program, osim Grada, seli i u Gruž pa će tako ove godine jaslice biti otvorene i u Gružu, a u Gradu bi uz žive jaslice trebale biti otvorene i još jedne.

 

FOTO: TZ GRADA DUBROVNIKA

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja