Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Petrov: Ako prijedlog odbiju obje koalicije idemo na nove izbore - Župskiportal.hr - Novi župski šir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Petrov: Ako prijedlog odbiju obje koalicije idemo na nove izbore

07.12.2015.


- Mi smo izuzetno zadovoljni današnjim sastankom', kazao je Božo Petrov nakon 60-minutnog sastanka s Karamarkom i MilanoviƦem koji je danas organizirao u Zagrebu. 'Ovo je ogroman pomak na politiĆØkoj sceni, kazao je šef Mosta.

 

 


- Jako sam zadovoljan, ovo je povijesni susret. Volio bih da ljudi prepoznaju da ova tri tjedna iza nas nisu bila rastezanje jer su dovela do ovog velikog sastanka. Ne treba ubrzavati, trbea polako doƦi do konsenzusa, rekao je Petrov, te naglasio:

 

 

 

- Nadam se da Ʀe prijedlogi koje smo iznijeli odrediti pomak koji oĆØekujemo, jer, ponavljam, mi oĆØekujemo konsenzus sve tri strane kako bi država bila ureĆ°enija i kako bi napredovala. Ne mogu sad suditi tko je od njih prihvatio rok, a tko nije, ali odgovor od njih oĆØekujemo. Dali smo im rok od tjedan dana i oĆØekujemo odgovor u kojemu Ʀe navesti i svoje prijedloge, uvjete... te jesu li spremni sudjelovati u tripartitnoj vlasti.

 

 

 

Ako jedna od stranaka odbije prijedloge Mosta, Petrov kaže kako Ʀe nastaviti suraĆ°ivati sa stranom koja to prihvati.  - Ako odbiju obje koalicije idemo na nove izbore, zakljuĆØio je šef Mosta.

 

 

 

Na zajedniĆØkom sastanku Petrov je rekao:

 

 

- Naš prijedlog bi znaĆØio drugaĆØiju buduƦnost Hrvatske. Da opozicije neƦe biti ne bih se složio, uvijek postoji moguƦnost da se kritiziraju pojedine odluke. Nama je bitan koncenzus. Predlažemo nestranaĆØkog kandidata oko kojega bi se usuglasile sve tri strane. Nakon toga bi se odluĆØili i predsjednik Sabora, šefovi resora i odbora... Ali najvažniji je prvi korak. Za sebe ne tražimo ništa samo obeƦanje da Ʀe se izvršiti ono što smo dogovorili. Prvi predsjednik Sabora bi išao iz jedne koalicije, dok bi iz druge koalicije dolazio potpredsjednik vlade, pa bi nakon dvije godine došlo do obrata, predložio je Božo Petrov, te nastavio izlaganje predstavnicima koalicija predvoĆ°enih HDZ-om i SDP-om:

 

 

 

- Vi biste imali po jednu treƦinu ministarstava, a Most jednu šestinu dok bi druga šestina pripala nestranaĆØkim ljudima.

 

 

 

Kazao je da brojni graĆ°ani nisu izašli na birališta te da se i njima treba dati nadu. Ponovio je da se može postiƦi konsenzus oko vlade i Sabora, a onda i vezano za "sva poduzeƦa", ne samo na naĆØin da to kontroliramo, nego da se tako na kraju tim poduzeƦima i upravlja. 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

Å USTAR S NARDELLIJEM: I dalje Ʀemo poticati obnovu turistiĆØkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ĆØs AnĆ°ela ƆesiƦ, Petar Ivelja i Marijo BaroviƦ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetkovię, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačięe kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeęi naše stranice slažete se s korištenjem kolačięa. Pročitajte više: Uvjeti korištenja