Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Radni sastanak o Planu razvoja turizma klastera Neretva za razdoblje 2015.-2025.

07.12.2015.


Zamjenica župana Marija Vučković održala je radni sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja doline Neretve, LAG-a Neretva, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, Instituta za razvoj turizma i lokalnih turističkih zajednica na temu izrade Plana razvoja turizma klastera Neretva za razdoblje 2015.-2025. u prostorijama LAG-a Neretva.

 

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija naručitelj je ovog strateškog dokumenta vrijednog 175.000,00  kn, a koji će sustavno i detaljno sagledati razvojni potencijal cijelog područja uz deltu Neretvu, te objektivno i stručno odgovoriti na temeljna pitanja budućeg turističkog razvoja razmatranog područja.

 

 

 

Ovom prigodom zamjenica Vučković je istaknula probleme nedovoljno valorizirane resursne osnove i opasnsoti od devastiranja visokovrijednog prostora, kao i dugoročni strateški potencijal razvoja atraktivnih turističkih proizvoda i mogućnosti povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva kroz programe i projekte valorizacije prirodne i kulturne baštine, te ulaganja privatnog sektora u razvoj turizma.

 

 

 

Predstavnici izrađivača studije Instituta za turizam Republike Hrvatske naglasili su da će u okviru ovog projekta osmisliti dugoročno održivi model turističkog razvoja cijelog klastera i njegovih pojedinih prostornih cjelina.

 

 

 

 

Na ovom prvom radnom sastanku, predstavnici jedinica lokalne samouprave i turističkih zajednica još jednom su iskazali svoju spremnost na pomoć u ostvarenju projekta, te su dogovorene tri radionice u okviru kojih bi se, između ostalog, napravile SWOT analize područja za razvoj turizma, te identificirao određeni broj projekata, programa i aktivnosti u sferi javnog i privatnog sektora koji će katalizirati proces tržišno, ekonomski, socijalno i ekološki održivog turističkog razvoja klastera Neretva. 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja