Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Amerlingova sablja izložena u Samostanu svete Klare

23.11.2013.


Povodom 100. obljetnice smrti dubrovačkog dobročinitelja i viteza Svetog Groba Jeruzalemskog Ignacija Amerlinga u subotu, 23. studenog u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku održat će se znanstveni skup o Amerligu, a navečer će se služiti misa u dubrovačkoj katedrali.

 

Tom će prigodom biti izložena Amerlingova slika i originalne puce i epolete s te uniforme na slici koju je slikao Vlaho Bukovac, te njegova sablja.

 

Na svečanom otvorenju u 11 sati govorit će Claude Grbeša, vitez Svetog Groba Jeruzalemskog, fra Stipe Nosić, provincijalni vikar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, Nenad Vekarić, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika i mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

 

Slijede predavanja: „Doprinos obitelji Amerling slici Grada Dubrovnika u historicizmu“ (Ivan Vidjen), „Doprinos Ignacija Amerlinga obnovi samostana Male braće u Dubrovniku“ (fra Josip Sopta), „Ignatius Amerling, vitez Svetog Groba Jeruzalemskog“ (Claude Grbeša) i "Kulturno-povijesna baština Glogovnice, sjedišta sepulkralaca" (Vladimir Palošika).
 

Misu u katedrali u spomen na Ignacija Amerliga i za kršćane u Svetoj Zemlji u 18 sati predvoditi će biskup Uzinić. 
 

Organizatori skupa su Dubrovačka biskupija i Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, a pokrovitelj je Grad Dubrovnik. 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja