Petak, 19. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Dubravka Šuica ponovno inzistira na rješenju Prevlake i logoraša!

09.12.2015.


Na Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta izvjestitelj Charles Tannock predstavio je nacrt izvješća o napretku Crne Gore prema Europskoj uniji, a u raspravi je sudjelovala i voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica koja je i ovom prilikom inzistirala:

 

 

"Važno je da Crna Gora tijekom pregovora s Europskom unijom riješi otvorena pitanja sa susjednom Hrvatskom. Posebnu pozornost pridajem rješenju granice na Prevlaci, pravičnom obeštećenju logoraša crnogorskih logora i procesuiranje ratnih zločin, te najavljujem amandmane na ovu temu. Također me brine izostanak medijskih sloboda te pluralizma, ali i polarizacija medija koji su temelj svakog demokratskog društva."

 

 

Europarlamentarci su složni kako je Crna Gora ostvarila veliki napredak i od svih zemalja jugoistočne Europe najbliže Uniji, no naglasak je potrebno staviti na borbu protiv korupcije, reformu pravosuđa, slobodu medija kao i rješavanje otvorenih pitanja sa susjedima.

 

 

Šuica smatra pozitivnim što je Crna Gora otvorila 20  poglavlja u pregovorima s EU te pohvaljuje pozivnicu za članstvo u NATO-u što će doprinijeti stabilnosti regije, ali  je naglasila kako Crnoj Gori predstoji još puno posla na europskom putu.

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
FOTO: Županijska TZ na turističkom sajmu u Madridu
FOTOGALERIJA: Jug Hrvatske predstavljen u Helsinkiju


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja