Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Od proljeća 2014. direktna linija Dubrovnik – Istanbul sa Turkish Airlinesom

07.10.2013.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić razgovarao je s ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom na međunarodnoj konferenciji Croatia Forum o uspostavi direktne zrakoplovne linije na relaciji Istanbul - Dubrovnik.

Kako se također navodi u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, ministar Davtoglu telefonski je razgovarao s čelništvom uprave Turkish Airlinesa, uprava TA je prihvatila inicijativu gradonačelnika Vlahušića i dogovoreno je da će se od proljeća 2014. uspostaviti direktna linija na relaciji Istanbul – Dubrovnik tri puta tjedno. Ostvarenje ove inicijative preduvjet je za još veći porast broja turskih turista u Dubrovniku i regiji, kao i nastavak  strateškog povezivanja Dubrovnika s povijesnim europskim gradovima.

- Nastavno na razgovor s Davutogluom, gradonačelnik Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić održali su sastanak s Alp Tekinom, direktorom Turkish Airlinesa za Hrvatsku i Ayse Selcan Sanli, predstavnicom Veleposlanstva Republike Turske u RH.

Direktor TA Tekin rekao je kako Turkish Airlines leti u 234 svjetske destinacije i za liniju prema Dubrovniku već postoji interes na tržištu. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako će Dubrovnik uskoro postati dominanta avio-destinacija u regiji, ulaz u Europu za turiste i s Bliskog i s Dalekog istoka, a veza za cijelu balkansku regiju.

Potrebno je uspostaviti elektronički model vize ili drugi jednostavan model koji će biti usklađen sa regulativom Europske Unije kako bi se potrebna dokumentacija minimalizirala, dogovorili su se sudionici sastanka. Usuglašeno je kako će se osnovati radna skupina, te će Turkish Airlines u suradnji sa Turističkom zajednicom provesti istraživanje tržišta i izraditi strateški plan koji će uključivati promotivne djelatnosti u trenutnim svjetskim odredištima Turkish Airlinesa, navodi se u priopćenju.

 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja