Petak, 7. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župski stipendisti potpisali ugovore

23.12.2015.


Općinski načelnik Silvio Nardelli u srijedu u konferencijskoj dvorani Općine Župa dubrovačka primio je ovogodišnje stipendiste koji su tom prigodom pristupili svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju.

 


Prema zaprimljenim prijavama 113 učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka za školsku, odnosno akademsku godinu 2015./2016. odobrene su čak 92 stipendije. Natječaji su bili za više kategorija pa je prema kriterijima i odluci Općinskog načelnika 40 stipendija dodijeljeno iznimno uspješnim i darovitim učenicima i studentima, za deficitarna zanimanja odobreno je 14 stipendija, a djeci stradalnika Domovinskog rata 19 stipendija. U kategoriji slabijeg imovnog stanja odobreno je također 19 stipendija.

 


Zbog vrijedne donacije OTP banke u iznosu od sto tisuća kuna za kategoriju slabijeg imovnog stanja, prethodno osigurana sredstva za stipendije u Proračunu Općine Župa dubrovačka iskoristila su se za odobravanje dodatnih stipendija učenicima i studentima s ciljem obuhvaćanja što većeg broja prijavljenih kandidata.

 


Stipendija za učenika iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studenta koji se školuje u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna. Općina Župa dubrovačka će za stipendiranje učenika i studenata iz svojih sredstava izdvojiti više od 600.000,00 kuna. Nakon potpisivanja ugovora, stipendistima su uručeni prigodni darovi sa željama za uspjeh u daljnjem školovanju.

Najčitanije (7 dana)

LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi
U kući u Konavlima pronađeno oružje i droga


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja