Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Dječji odjel Narodne knjižnice Grad - Kako se igra “na puca”

14.01.2016.


Radionica „Igramo na puca“ od ovog četvrtka oživjela je staru dobro poznatu igru dubrovačke djece i među novim generacijama. Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Grad ponovno su poskočile puce, priča se o škopovim i sveškopima, igra i zabavlja, kako su to nekoć radili i njihovi očevi i djedovi.


 

Prvo druženje sa pucometom ili po dubrovački „na puca“ okupilo je dvadesetak djece koja su zaigrala svoje prve utakmice. Voditelji radionice Dino Brigović i Marko Giljača, koji su do danas bili među najmlađim igračima na puca u Gradu, demonstrirali su im igru i uveli ih u osnove pravila. Nakon čega su krenule utakmice i učenje kroz igru.


 

- „Želimo djecu naučiti igru koja se u Dubrovniku igra već stotinjak godina, pružiti im mogućnost druženja bez mobitela i raznih ekrana te otvoriti prostor knjižnice uvijek za nove aktivnosti. Plan nam je nakon tri tjedna radionica uspostaviti dječju ligu na puca i započeti s prvenstvom koje bi se u ustaljenom ritmu održavalo sve do ljetnih praznika. Prema prvim dojmovima, djeca su sa iznimnim zanimanjem prihvatila igrati „na puca“ - kaže nam Zlatka Mustahinić, knjižničarka Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice.


 

Sljedeće druženje prema programu je već ovaj petak u pet sati popodne. Voditelji radionica pozivaju i stariju balicu koja se želi naučiti igrati na puca. A ponovno sljedećeg petka, 22. siječnja u 17 sati je nova dječja radionica.


 

Donosimo Vam i prve dojmove sudionika radionice:

Anđelo Kekez (8.r.): Igra je zanimljiva. Uživam u druženju i natjecanju te ću rado nastaviti s ovim radionicama i igrom.

Leon Konjevod (8.r.): Igra je vrlo dinamična, sviđa mi se što ima pravila slična nogometnim i s radošću ću nastaviti. Malo je teže uhvatiti ruku, ali kao i sve drugo, traži vježbu. Kad budemo bolji bit će i super golova.

Antun Spajić (7.r.): Dobro sam se zabavio sa starom igrom koja me ugodno iznenadila.

Paulo Mage (8.r.):  Sviđa mi se igrati na puca. Jedva čekam idući petak kad nastavljamo.

Fran Kužnin (6.r.): Pojma nisam imao da ovakva igra postoji. Zabavna je i zahtjeva vještinu i razmišljanje. Idući petak ćemo imati još dva stola pa će biti još bolje.

 

 

foto: Vedran Levi

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja