Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija uložila 37 milijuna kuna u obrazovanje, kulturu i šport

14.01.2016.


Dubrovačko-neretvanska županija u 2015. godini ukupno je u obrazovanje, kulturu i sport uložila  37 milijuna kuna, od čega su 24 milijuna kuna redovni materijalni troškovi osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.

 

Osim kapitalnih i investicijskih ulaganja, što je iznosilo 7.044.315,02 kuna, Dubrovačko-neretvanska županija u svom Proračunu osigurava i sredstva za programe prevencija u školama, školske projekte, pomoćnike u nastavi i sredstva za stipendiranje 83 učenika i studenta u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

 

U 2015. godini u potpunosti je završena višefazna klimatizacija Umjetničke škole Luke Sorkočevića te rekonstrukcija baletne dvorane. Riječ je o radovima vrijednim 620 tisuća kuna. U Gimnaziju Metković uloženo je 400 tisuća kn za projekt hidrantske mreže, adaptaciju prostora škole te za projekte uređenja potkrovlja. Završeni su radovi i na ostalim školama kao što je uređenje radionice u objektu Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik (100 tisuća kn), sanacija sanitarnih čvorova u Pomorsko-tehničkoj školi (160 tisuća kn), rekonstrukcija fasade i prozora u SŠ Fra Andrije Kačića Miošića (220 tisuća kn) te projekt uređenja dvorišta Ekonomske i trgovačke škole.

 

Županija je i u 2015. godini provela objedinjenu javnu nabavu za sve osnovne i srednje škole te učeničke domove za nabavu računalne i uredske opreme ukupne vrijednosti 800 tisuća kuna.

 

U dogradnju OŠ Orebić i izgradnju športske dvorane uložili smo završnih milijun kuna te nabavili uredsku, računalnu i sportsku opremu u vrijednosti nešto manje od pola milijuna kuna tako da će učenici s tog područja 2016./2017. školsku godinu dočekati u novim prostorima.

 

U OŠ Smokvica sufinancirali smo izgradnju športske dvorane čije se otvaranje također planira do početka nove školske godine. Veći iznosi novčanih sredstva uloženi su i u OŠ Ante Curać-Pinjac (132 tisuće kn za sanaciju septičke jame, sanaciju ulaza u matičnu školu i obnovu fasade PŠ Pupnat), OŠ Don Mihovila Pavlinovića (120 tisuća kn za rekonstrukciju sanitarnog čvora), OŠ Gruda (200 tisuća kn za projekt rekonstrukcije škole, krova i pročelja), OŠ Otrići-Dubrave (100 tisuća kn za rekonstrukciju škole) i OŠ Stjepana Radića (200 tisuća kn za uređenje 4 učionice). U OŠ Petra Kanavelića uložena su sredstva u ukupnom iznosu od 580 tisuća kuna i to za rekonstrukcije krova te za sanaciju stropa i fasade, stoji u priopćenju iz Županije

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja