Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Noć muzeja u Festivalskoj palači:Lutkarska radionica.....

25.01.2016.


Dubrovačke ljetne igre pripremile su raznovrstan program sastavljen od radionica, predavanja i izložbi za posjetitelje Noći muzeja, u petak 29. siječnja, koji će se u Festivalskoj palači, na adresi od Sigurate 1, odvijati od 18:00 sati do 1:00 poslije ponoći. Druga je to godina zaredom da Igre sudjeluju u obilježavanju ove popularne manifestacije koja se tradicionalno održava posljednjeg petka u siječnju u više od sto gradova i mjesta u Hrvatskoj.  

 

 

Program će započeti u 18:00 sati dvosatnom lutkarskom radionicom namijenjenoj djeci od 5 do 14 godina koju će voditi Carmela Grgurević i Hana Čerimagić-Sarić. U 20:00 sati povjesničarka umjetnosti Maja Nodari održat će predavanje Palača Kerša - Festivalska palača“ o povijesnom i kulturološkom značaju ovog zdanja čija povijest seže u rana dubrovačka stoljeća. Odmah zatim, s početkom u 20:30 sati, predavanje Palača Kerša – feniks Domovinskog rata“ održat će restauratorica Veronika Šulić i otkriti složenost zahvata obnove palače nakon teškog stradanja u Domovinskom ratu, s naglaskom na štukature i zidne slike.

 

 

Pogled u povijest pružit će i glazbeni kolaž u izvedbi flautistice Andree Dizdar i Ivane Jelače na čembalu koji je svojevrsna rekonstrukcija povijesnog salonskog koncerta iz razdoblja baroka i klasicizma, vremena iz kojeg palača i datira, približavajući tako duh minulog vremena. Glazbeni program odvijat će u nekoliko ciklusa tijekom večeri.

 

 

Drugi programski dio čini otvaranje izložbeKosta Spaić - iz arhive Igara“, slijedeći tako temu 11. Noći muzeja „Utemeljitelji i reformatori“ koja podrazumijeva predstavljanje značajnih ličnosti koje su doprinijele reformama u razvoju i unapređenju kulturnih institucija i struke. Kosta Spaić kao kazališni redatelj i dugogodišnji umjetnički direktor dramskog programa Igara jedan je od velikana povijesti ovog najznačajnijeg hrvatskog festivala. Više o tome posjetitelji će čuti na predavanju teatrologinje Mani Gotovac, pod nazivom: „Samo oni prostori koji su doživjeli tisuće ljudskih sudbina, mogu postati plodno tlo za teatar – za Igre“, koje će započeti odmah po otvaranju izložbe u 21:30 sati.

 

 

Od 20:00 sati pa sve do iza ponoći, posjetiteljima je omogućeno razgledavanje Festivalske palače uz vodstvo, a otvorena će biti i festivalska suvenirnica uz akcijske cijene. Pripremljena je i nagradna igra u kojoj mogu besplatno sudjelovati svi posjetitelji.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja