Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Provedba intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

25.01.2016.


Županijski operativni centar (ŽOC)  održao je redovnu sjednicu za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

 

Na sjednici se raspravljalo o prijedlogu Izvješća o radu ŽOC-a u 2015. godini i prijedlogu Programa rada ŽOC-a za 2016. godinu, koji su po provedenoj raspravi i usvojeni.

 

 

ŽOC je izvješten o radovima na popravku broda čistača registarske oznake PL 16, koji je stacioniran u Luci Ploče, a u vlasništvu je Dubrovačko-neretvanske županije. Donesen je i Zaključak da su oba broda čistača mora, stacionirani u lukama Ploče i Dubrovnik, neophodni u daljnjoj zaštiti mora i sanacijama kod iznenadnih onečišćenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

Donesena je i Odluka o daljnjem opremanju jedinica lokalne samouprave opremom za sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora, čime se postiže odgovarajuća opremljenost jedinica lokalne samouprave na strateškim pozicijama, zbog pravovremenog djelovanja, sukladno Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Podržani su i napori nadležnih upravnih tijela i službi Dubrovačko-neretvanske županije u osiguranju dodatne opreme i odgovarajućih brodova čistača, koji se predlažu za financiranje iz fondova EU.

 

 

Donesena je i Odluka o održavanju redovne pokazne vježbe ŽOC-a u 2016. godini, sa ciljem uvježbavanja članova ŽOC-a, nadležnih službi i institucija, jedinica lokalne samouprave i stanovništva, pri obavještavanju i postupanju kod iznenadnog onečišćenja mora.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja