Utorak, 21. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Policija prijavila direktore iz Konavala i Dubrovnika

27.01.2016.


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske 51-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo neisplate plaće, a 47-godišnjak za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

 

 

Naime, 51-godišnjak se sumnjiči da, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Dubrovnika, svojoj djelatnici nije isplatio naknadu za plaće za vrijeme njene privremene nesposobnosti za rad, odnosno bolovanja, dok je 47-godišnjak lažnim prikazivanjem činjenica o izvršenim isplatama naknada za bolovanje spomenutog trgovačkog društva, doveo u zabludu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje koje je izvršilo refundaciju bolovanja.  

 

 

Policijski službenici također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo povrede tuđih prava.

 

 

Ona se sumnjiči se da je krajem prosinca 2011. godine, kao direktor trgovačkog društva s područja Konavala, znajući da je rješenjem o ovrsi radi naplate iznosa od gotovo 180.000 kuna  protiv nje kao ovršenice određena ovrha pljenidbom, procjenom i prodajom svih njezinih poslovnih udjela u trgovačkom društvu, a s ciljem onemogućavanja ovrhe, svoj poslovni udio u trgovačkom društvu prenijela na drugu osobu. Time je financijsku instituciju, odnosno ovrhovoditelja onemogućila u naplati dijela svoje tražbine.

 

 

Policija protiv osumnjičenih direktora podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja