Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Izložba posvećena Festi sv. Vlaha: Proglasi festanjula….

02.02.2016.


Prigodna izložba plakata proglasa dubrovačkih festanjula , programa Feste sv. Vlaha, isječaka iz novina, fotografija i knjiga o proslavama Feste pod nazivom „I kad pod barjacima budete ulazili u Grad.. (1927 -1999)“ postavljena je u prizemlju Narodne knjižnice Grad. 

Naziv izložbe dio je teksta proglasa dubrovačkih  festanjula iz 1927. godine, dr. Frana Stjepovića-Dabrovića  i  pomorskog časnika Luke Vidaka, kojim pozivaju Dubrovčane na Festu: “I kad pod barjacima budete ulazili u Grad, u dušama Vašijem će odzvanjati glas roga sa Minčete, i teški gvozdeni lanci na mostovima te mukla škripa drevnih vrata od Grada.“ 

Izložba se može razgledati do kraja mjeseca, a realizirana je uz pomoć Dubravka Kovačevića koji je ustupio svoje privatne materijale. 

Ovom izložbom Durovačke knjižnice Dubrovnik  uključile su se u obilježavanje ''2016. - Godine svetoga Vlaha“, koju je proglasilo Gradsko vijeće Grada Dubrovnika povodom 1700-te obljetnice mučeničke smrti dubrovačkog parca.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja