Petak, 19. travnja 2019.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dobroslavić i Hasanbegović o obnovi baštine i projektima u kulturi

02.02.2016.


Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem razgovarao o nizu tema oko spomeničke baštine, projekata u kulturi te Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 

 

Tom je prilikom župan Dobroslavić ministru Hasanbegoviću čestitao na imenovanju te mu je poželio uspješan rad. Dobroslavić je komentirao situaciju sa Zavodom za obnovu i Zakonom o zaštiti ugrožene spomeničke baštine Dubrovnika, koji je nakon odluke Ustavnog suda o poništenju pojedinih članaka zakona, ostao nedorečen. Također, župan je komentirao i situaciju oko Dubrovačkih ljetnih igara te značaja tog festivala za hrvatsku kulturu.

 

 

 

Na sastanku je bilo riječi i o projektu „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ koji je raspisalo Ministarstvo kulture, a koji se financiraju i iz fondova Europske unije. DNŽ je za projekt prijavila niz projekata obnove kulturne baštine, ulaganja u znanost i edukaciju i druge projekte od kojih su neki rađeni s privatnicima. Kod obnove kulturne baštine radi se o projektima rekonstrukcije i opremanja palače Ismaeli-Gabrielis u Korčuli (vrijedan 9,3 milijuna kuna), rekonstrukcija i opremanje Zavičajne kuće Dubrovačkog Primorja (8 milijuna kuna) te o gradnji i opremanju muzeja „Zlato i srebro Smokvice“ uz uređenje glavnog mjesnog trga (5,5 milijuna kuna).

 

 

 

Na sastanku su sudjelovali i pročelnica za kulturu, znanost, obrazovanje i sport Marijeta Hladilo, saborski zastupnik Branko Bačić te bivši saborski zastupnik i nekadašnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Frano Matušić.

Najčitanije (7 dana)

Krajem travnja će se znati nova čelna osoba župske Turističke zajednice
Tko će dobiti javna priznanja Općine Župa dubrovačka
Načelnik Nardelli s novom Upravom KUD Marko Marojica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja