Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dobroslavić i Hasanbegović o obnovi baštine i projektima u kulturi

02.02.2016.


Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem razgovarao o nizu tema oko spomeničke baštine, projekata u kulturi te Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 

 

Tom je prilikom župan Dobroslavić ministru Hasanbegoviću čestitao na imenovanju te mu je poželio uspješan rad. Dobroslavić je komentirao situaciju sa Zavodom za obnovu i Zakonom o zaštiti ugrožene spomeničke baštine Dubrovnika, koji je nakon odluke Ustavnog suda o poništenju pojedinih članaka zakona, ostao nedorečen. Također, župan je komentirao i situaciju oko Dubrovačkih ljetnih igara te značaja tog festivala za hrvatsku kulturu.

 

 

 

Na sastanku je bilo riječi i o projektu „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ koji je raspisalo Ministarstvo kulture, a koji se financiraju i iz fondova Europske unije. DNŽ je za projekt prijavila niz projekata obnove kulturne baštine, ulaganja u znanost i edukaciju i druge projekte od kojih su neki rađeni s privatnicima. Kod obnove kulturne baštine radi se o projektima rekonstrukcije i opremanja palače Ismaeli-Gabrielis u Korčuli (vrijedan 9,3 milijuna kuna), rekonstrukcija i opremanje Zavičajne kuće Dubrovačkog Primorja (8 milijuna kuna) te o gradnji i opremanju muzeja „Zlato i srebro Smokvice“ uz uređenje glavnog mjesnog trga (5,5 milijuna kuna).

 

 

 

Na sastanku su sudjelovali i pročelnica za kulturu, znanost, obrazovanje i sport Marijeta Hladilo, saborski zastupnik Branko Bačić te bivši saborski zastupnik i nekadašnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Frano Matušić.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja