Četvrtak, 2. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Programi i projekti Zavoda za javno zdravstvo u 2015. godini

08.02.2016.


Dubrovačko-neretvanska županija je u prošloj godini nastavila sa financiranjem više projekata i programa  Zavoda za javno zdravstvo. Od većih projekata može se izdvojiti provedba kontinuiranog nadzora nad zdravstvenom ispravnošću vode za ljudsku potrošnju iz vodoopskrbne mreže. Ovaj program financirala je Dubrovačko-neretvanska županija sa 600.000 kuna. Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je sredstva  i za provođenje Programa utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2015. godini u iznosu od 480.000 kuna. Provođenje dijela mjera za prevenciju ovisnosti i suzbijanje opojnih droga kojeg provodi Odjel za mentalno zdravlje sufinancirano je od strane DNŽ u iznosu od 195.000 kuna, dok je za projekt „Prevencija virtualnog nasilja među učenicima“  izdvojeno 30.000 kn.

 

 

Iz decentraliziranih sredstava za tekuće i investicijsko održavanje iz županijskog proračuna realizirano je 113.000 kuna. Županijska skupština DNŽ donijela je zaključak o davanju suglasnosti za gradnju prostora za rad Odjela za mentalno zdravlje procijenjene vrijednosti oko 3 milijuna kuna. Program „Zaštita mentalnog zdravlja te prevencija bolesti ovisnosti u lokalnoj zajednici“ financiralo je Ministarstvo zdravlja s 280.000 kuna. Ministarstvo zdravlja sufinanciralo je Program rada Centra za dobrovoljno i anonimno savjetovanje i testiranje na HIV u ukupnom iznosu od 75.000 kuna s ciljem realizacije Hrvatskog nacionalnog programa za prevenciju HIV/AIDS-a. Ministarstvo zdravlja preko sanitarne inspekcije osiguralo je 63.000 kuna za provođenje analiza hrane, vode za ljudsku potrošnju i mikrobiološke čistoće objekata.

 

 

 

Grad Dubrovnik je sa 100.000 kuna sufinancirao programe/projekte „Savjetovalište za unapređenje prehrane i prevenciju pretilosti kod djece i mladih“, „Prevencija kroničnih nezaraznih bolesti“, „Aerobiološko ispitivanje peludi na području Dubrovnika“ i „Kontrola mikrobiološke kakvoće hrane u ponudi dubrovačkih tržnica“.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja