Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Korizma u Dubrovačkoj biskupiji u znaku solidarnosti s kršćanima Sirije i Iraka

13.02.2016.


Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pozvao je svećenike, redovnike, redovnice i ostale vjernike da se u korizmi ove godine posebice prisjete kršćana Sirije i Iraka, kako u molitvama i korizmenim pobožnostima tako i novčanom pomoći.

 

 

Potaknuti pozivom kršćana Sirije i Iraka koji nas mole: “Molite i postite da nam se Gospodin smiluje", a kojemu se pridružila i Papinska zaklada za pomoć Crkvi u nevolji proglasivši ovogodišnju Pepelnicu Svjetskim danom molitve za mir u Siriji i Iraku, “pozivam sve nas da u ovim korizmenim danima, osobito svakog korizmenog petka i kod pobožnosti Puta križa, molimo za mir u tim dvjema napaćenim zemljama, ali i na cijelom Bliskom istoku, u Ukrajini i cijelom svijetu”, poziva dubrovački biskup.

 

 

Ovoj molitvi “pridružimo također i svoje korizmene postove i odricanja, kako bismo i na taj način pritekli u pomoć svojoj progonjenoj braći i sestrama i svima koji su žrtve rata i ratnog stradanja”.

 

 

Uz molitvu, post i korizmena odricanja za progonjene kršćane biskup Uzinić poziva i na ponovno prikupljanje materijalne pomoći. Novčana pomoć će se prikupljati tijekom čitave korizme u svim župnim crkvama i drugim crkvama na području Dubrovačke biskupije koje su otvorene za vjernike po završetku misnih slavlja i pobožnosti. 

 

 

Prikupljena novčana pomoć će se preko Papinske zaklade za pomoć Crkvi u nevolji nakon Uskrsa proslijediti onima kojima su najpotrebniji. Biskup podsjeća kako je ova zaklada od ožujka 2011. godine do danas u Siriji i Iraku završila projekte vrijedne 27 milijuna i 670 tisuća eura.

 

 

“S nadom da ćemo se svi u skladu sa svojim mogućnostima rado odazvati ovim pozivima, sve vas srdačno u Gospodinu pozdravljam, zazivajući na vas Božji blagoslov i nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Milosrđa, i sv. Vlaha, našeg nebeskog Parca”, završava biskup pismo kojim poziva vjernike biskupije na ovu korizmenu akciju.

 

 

Angelina Tadić

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja