Subota, 21. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan s predstavnicima udruženja ”Vino Dalmacije” - koji su problemi vinara

17.02.2016.


Župan Nikola Dobroslavić, vinogradar i direktor Dubrovačkih podruma Božo Martinović i Voditeljica odjela za ruralni razvoj, poljoprivredu i zaštitu okoliša Regionalne razvojne agencije Dunea Helena Brčić održali su sastanak s predstavnicima udruženja ”Vino Dalmacije” na čelu s predsjednikom udruženja Ivicom Kovačevićem.

 

 

Na sastanku se razgovaralo o problemima s kojima se susreću vinari i vinogradari te o njihovom strukovnom povezivanju, stručnom i profesionalnom usavršavanju članova. Također, posebno se razgovaralo o načinu promicanja i uvođenju novih tehnologija u proizvodnji vina te  stvaranju zajedničkih standarda kvalitete vina, a u svrhu izgradnje većeg ugleda hrvatskih vinara na svjetskim tržištima.

 

 

Ovom prigodom župan Dobroslavić je kazao kako su vina s područja Dubrovačko-neretvanske županije izvrsne kvalitete te da županija nastoji pružiti pomoć ne samo oko ostvarenja projekata već i oko prezentacije i distribucije vina.

 

 

U svrhu toga je Dubrovačko-neretvanska županija dala izraditi Strategiju razvoja vinogradarstva i vinarstva slijedom čije preporuke se krenulo u izradu studije "Brendiranje novog vina na bazi grožđa plavac mali", a čija je svrha stvaranje pretpostavki za povećanje konkurentnosti vinogradarsko-vinarske proizvodnje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji tako da se brendira novo vino na bazi autohtone sorte grožđa plavac mali.

 

 

Također, županija uspješno organizira surete vinara i ugostitelja u vrijeme formiraju vinske karte za nadolazeću sezonu te na taj način pruža priliku da se ostvare poslovni kontakti, ali i da se napravi svojevrstan pritisak na ugostiteljske kuće s područja županije da idu u smjeru naših izvrsnih autohtonih vina.

 

'' Turistička ponuda nije potpuna bez vina iz Županije. Imamo vrhunska vina i ona bi

se trebala naći na prvim mjestima vinskih karti naših hotela i restorana''. - naglasio je župan Dobroslavić

 

Nadalje, uz već tradicionalni vinski festival Dubrovačko – neretvanske županije Dubrovnik FestiWine županija i Regionalna razvojna agencija Dunea nastojali su dodatno promovirati ponudu županijskih vina i približiti ih ljubiteljima vina pa su tako organizirani sommelierski tečajevi za hotelijere i ugostitelje, radionice za turističke vodiče te brojni drugi eno-gastro događaji u svrhu promocije vina Dubrovačko – neretvanske županije.

 

Udruženje ”Vino Dalmacije” okuplja vinarske tvrtke iz četiri dalmatinske županije, a osnovano je s ciljem unaprjeđenja prodaje dalmatinskih vina na inozemnom i domaćem tržištu te plasmana svih drugih proizvoda članova udruženja.

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja