Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

U Sheratonu Summit poduzetnika Srednje i JI Europe

20.02.2016.


Uoči 3. regionalnog Summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih”, u ime organizatora MEF PERSPEKTIVE, prof. dr. Jugoslav Jovičić i mr. sci. Branko Pavlović, u Zagrebu su se susreli s Darkom Horvatom, ministrom poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Pri tome, obje strane izrazile su zadovoljstvo dolaskom ministra Horvata na predstojeće događanje, koje će se odvijati od 4. do 6. ožujka u Hotelu Sheraton u Srebrenom.


 

Povod ovom susretu, među ostalim, bilo je i održavanje, u Zagrebu, Konferencije o budućnosti obiteljskih tvrtki. Mi ćemo kao vlada u sljedećem tjednu javnosti objaviti smjernice ekonomske i fiskalne politike te tako jasno dati do znanja što nam je cilj. Čovjek koji vodi vladu pokušava riješiti administrativne prepreke i stvoriti pravi odnos između administracije i poduzetnika. Stalo mu je do toga tko stvara novu vrijednost i puni proračun, ne samo u segmentu velikih investicija, već i u segmentu malog i srednjeg poduzetništva i obiteljskih tvrtki. Cilj mu je smanjiti nezaposlenost ispod 14 posto, povećati BDP 3 posto i ne oslanjati se samo na državne investicije. To je filozofija koju su primijenile one zemlje koje nam predstavljaju  uzor”, poručio je ovom prilikom Horvat. Na konferenciji je predstavljen i “Klub obiteljskih tvrtki” časopisa LIDER, čija je nit vodilja povezivanje, razmjena znanja i promoviranje obiteljskih tvrtki. Član Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma “PERSPEKTIVE”, prof. dr Jugoslav Jovičić, ujedno predsjednik Programskog savjeta Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 NAJBOLJIH”, pozdravio je inicijativu resornog ministarstva, još jednom naglasivši važnost međuregionalne suradnje o čemu će se, međuostalim, govoriti i na Summitu. Inače, na regionalnom summitu poduzetnika sudjelovat će oko 200 sudionika iz jedanaest zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švicarske.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja