Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli traži uklanjanje semafora na Vidikovcu: Zbog tankih živaca, moglo bi biti problema

25.02.2016.


Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli uputio je danas Hrvatskim cestama  i Postaji prometne policije Dubrovnik apel za uklanjanje semafora na državnoj cesti D8, na Vidikovcu.

 

 

Naime, zbog zatvaranja Zagrebačke ulice u Dubrovniku i svega nekolicine vozila koja izlaze iz Ulice Druge Dalmatinske brigade (iz smjera Dubrovnika na Vidikovac), na semaforima se svakodnevno stvara kolometarska kolona koja se proteže sve do skretanja za Poslovnu zonu u naselju Čibača, što uzrokuje da putovanje do Dubrovnika traje više od sat vremena.

 

 

Autobusi kasne, djeca na vrijeme ne stižu u školu, ljudi kasne na posao itd. Među građanima je zavladalo opće stanje ljutnje i nezadovoljstva, a  samo je pitanje vremena kad će se zbog tankih živaca dogoditi neki veći problem u kojem bi (ne daj Bože) netko mogao nastradati. Zaista ne mogu pronaći opravdanje za postavljanje semaforske regulacije prometa na spoju državne ceste i Ulice Druge Dalmatinske brigade (Vidikovac iznad Dubrovnika) obzirom da bi uistinu neznatan broj vozila iz tog smjera mogao nastaviti kretanje prema Dupcu, te se propisno okrenuti uz minimalan gubitak vremena, dok bi to ostalim mnogobrojnim putnicima iz Župe i Konavala zasigurno uštedjelo i do sat vremena putovanja.

 

 

Ovim putem, u ime svih putnika iz Župe dubrovačke ali  i Konavala apeliram na Hrvatske ceste da uklone semafore, a ukoliko to  nije moguće zahtijevam da Prometna policija u jutarnjim  i popodnevnim satima za vrijeme najvećih gužvi osigura regulaciju prometa putem policijskih službenika.“

 

 

Načelnik Nardelli izrazio je nadu kako će se nadležne institucije ozbiljno shvatiti problem stanovnika koji svakodnevno putuju iz Župe dubrovačke, te postupiti na način koji bi umanjio ovaj problem.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja