Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

PROMOCIJA KNJIGE “KALORIJE”: Roman o anoreksiji

07.03.2016.


Predstavljanje knjige Kalorije Renate Zlatković održat  će se u četvrtak, 10. ožujka, u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad. Riječ je o suvremenoj i zreloj teen prozi koja je tematski i stilski u kontinuitetu s ostalim objavljenim djelima Zlatković namijenjenima ovoj populaciji čitatelja, a bavi se problemom anoreksije. Uz autoricu u program sudjeluju Marina Kljunak Čuikin, Katarina Palinić, Darija Stanić, Lovro Čuikin i Tara Šipčić.

 

 

 

Zlatković ističe kako „anoreksija nije samo jedan od najčešćih psihijatrijskih poremećaja koji pogađa žene, nego je 17. godina života prosječna dob u kojoj se pojavljuje. Osim toga, riječ je o poremećaju koji sobom nosi brojne zdravstvene komplikacije i smetnje u ponašanju, liječenje mu je dugotrajno i zahtijeva multidisciplinaran pristup, često prelazi u kronični oblik, a ne smijemo smetnuti s uma ni visok mortalitet koji ga prati.“

 

 

Autorica se u ovom svom, 6. po redu, romanu oslanja na znanje stečeno tijekom studija psihologije koje je upotpunila i saznanjima iz drugih izvora kako bi na jasan, dopadljiv i razumljiv način osvijetlila i objasnila anoreksiju nervozu, pod čim podrazumijeva i ukazuje na stereotipe i predrasude koji prate ovaj poremećaj hranjenja.

 

 

Promociju romana Kalorije organiziraju Dubrovačke knjižnice i Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja