Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ministar Butković u radnom obilasku infrastrukturnih objekata juga Hrvatske

10.03.2016.


Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković tijekom dvodnevnoga posjeta Dubrovačko - neretvanskoj županiji obići će ključne infrastrukturne objekte i gradilišta te sudjelovati na radnome sastanku sa predstavnicima županijskih i gradskih vlasti kao i predstavnicima agencija i tvrtki unutar resorne nadležnosti. U dvodnenevnom radnom posjetu uz ministra Butkovića sudjelovati će pomoćnici Jadranka Fržop, ispred Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra i Jure Šarić ispred Uprave zračnoga prometa, elektroničkih komunikacija i pošte.

 


Prvoga dana posjeta, četvrtak, 10. ožujka u 16.00 sati, odmah po slijetanju u dubrovačku zračnu luku, ministar Oleg Butkovć i župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić u društvu gradonačelnika Grada Dubrovnika Andre Vlahušića, načelnika Općine Konavle Luke Korde i direktora Zračne luke Dubrovnik Roka Tolića krenuti će u obilazak građevinskih infrastrukturnih radova u okviru Projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“.


 


Napredak u provedbi projekta razvoja Zračne luke Dubrovnik evidentan je za projektno razdoblje 2007. - 2013. u okviru kojega se gradi pristanišna zgrada Terminala, dio C, gradnja kojega se odvija prema uvrđenome planu, dok je za programsko razdoblje 2014. - 2020. u planu izgradnja službenoga prolaza 'O3' te nadogradnja postojeće IT komunikacijske opreme.


 

Radni posjet Dubrovačko - neretvanskoj županiji drugoga dana, u petak, 11. ožujka ministar Butković započeti će radnim sastankom u zgradi Županije u 9.30 sati.

 

 

Glavne teme radnoga sastanka u Županiji biti će usmjerene na mogućnosti suradnje u pitanjima razvoja Dubrovačko - neretvanske županije uz poseban osvrt na Projekt „Pelješki most sa spojnim cestama i novom pelješkom cestom s obilaznicom Stona“ te Projekt „Ulaz u luku Ploče" koji također obuhvaća izgradnju pristupnih cesta do lučkih instalacija i vrijedan je ukupno 64 milijuna kuna, od čega je 85 posto financijskih sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na sastanku će se razgovarati i o svim ostalim projektima unutar djelokruga Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, a koji se provode na dubrovačkome području te su od vitalnoga značaja žitelje Dubrovačko - neretvanske županije kao i za razvoj gospodarstva.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja