Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Mališani gruškog vrtića učili o zaštiti i spašavanju

16.03.2016.


Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, u suradnji s hitnim službama i operativnim snagama koje djeluju na području Dubrovnika danas je osnovama zaštite i spašavanja poučavao mališane Dječjeg vrtića Gruž.
 

Odgajateljice Dječjeg vrtića Gruž obratile su se Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Dubrovnik sa željom da se i njihovi polaznici upoznaju s radom hitnih i drugih službi koje djeluju u sustavu civilne zaštite. Osim u hitnim situacijama i intervencijama ove službe i organizacije jednako kvalitetno i koordinirano djeluju i u preventivnim aktivnostima kao što su edukacije djece, demonstracije i  vježbe. Djeca su tako od djelatnika PUZS-a mogla kroz prezentaciju naučiti mnogo toga o ulozi hitnih službi, ispravnom korištenju broja 112, kao i kako reagirati u slučaju nesreće ili katastrofe, dok su se istovremeno mogli neposredno upoznati s pripadnicima policije, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanice Dubrovnik i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. 

Mališani su tako mogli razgledati zanimljivu opremu gorskih spašavatelja i upoznati njihovog psa, od predstavnika Crvenog križa čuti na koje sve načine oni pomažu u velikim nesrećama i katastrofama, dok su od predstavnika policije najviše mogli naučiti kako se sigurno ponašati u prometu. Nakon predavanja u vrtiću mališani su u pratnji svojih odgajateljica, a uz dodatno osiguranje pripadnika prometne policije, sigurno prošetali do ispostave JVP Dubrovački vatrogasci u Luci Gruž gdje su osim vatrogasnih mogli razgledavati i vozila drugih službi.

 

 

Demonstracija vatrogasne opreme ne bi bila ni upola toliko zanimljiva da mališani nisu imali priliku i sami držati mlaznicu pa uz pomoć vatrogasaca iskušati i svoju vlastitu spretnost.

 

 

Da bi upotpunili danas stečeno znanje polaznici Dječjeg vrtića Gruž sutra će posjetiti Područni ured za zaštitu i spašavanje gdje će upoznati operatere Županijskog centra 112 Dubrovnik i moći nastaviti s postavljanjem pitanja kojih kod najmlađih nikad ne nedostaje.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja