Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Zlatna naranča: Koji su najbolji agroturizmi u Županiji

16.03.2016.


Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA pokreću novi projekt nagrađivanja najboljih agroturizama u županiji. Nagrada ''Zlatna naranča'' valorizirat će kvalitetan pristup u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma.

 

 

 

„Ovo je nastavak našeg rada na razvoju ruralnih područja i u tom smislu i razvoja ruralnog turizma. Županija i DUNEA u proteklom su razdoblju pokrenuli nekoliko projekata, poput Tematskih turističkih cesta Peljašac i Neretva te Staze stećaka, u vinskom turizamu organiziranje Dubrovnik FestiWinea, u manifestacijama vezanim uz hranu Dani jegulje u Neretvi te također nagrađivani projekt Tradicijski proizvodi Dubrovačko-neretvanske županije“ – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić na današnjem predstavljanju ''Zlatne naranče''.

 

 

U natječaju mogu sudjelovati OPG-ovi koji se dopunski bave turizmom, a istovremeno promiču tradiciju i očuvanje brojnih ruralnih vrijednosti poput tradicijske arhitekture, ambijentalnosti, etnologije, gastronomije, starih obrta i zanata, suvenira, autohtonih i ekoloških proizvoda... Kandidate prijavljuju jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama), a pozivi za podnošenje prijedloga kraću danas.

 

 

U Županiji je ujedno organiriran prijem za nagrađene na natječaju ''Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'', nacionalnoj nagradi u organizaciji Kluba članova ''Selo'', putem kojeg je u Dubrovačko-neretvansku županiju stiglo šest nagrada.

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija dobitnica je srebrne povelje za Tematsku turističku cestu NERETVA dolina života, u kategoriji 'Ruralno-turistički projekti'. U kategoriji 'Vinski turizam' srebrnu povelju osvojili su  VINARIJA MATUŠKO iz Potomja i VINARIJA RIZMAN iz Kleka, a u kategoriji 'Turistička seljačka obiteljska gospodarstva' – brončanu povelju osvojio je AGROTURIZAM LAPTALO s Gromače te posebne nagrade JAMA U PREDOLCU, Metković i posebno priznanje za revitalizaciju autohtone sorte vinove loze OPG-u KARAMAN iz  Konavala.

 

 

Župan Dobroslavić nagrađenima je uručio zahvalnice za sudjelovanje i čestitao na uspješnom radu, a organizatorica nagrade ''Suncokret'' Dijana Katica uručila je zahvalnice županu za sudjelovanje te za doprinos u razvoju ruralnog turizma.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja