Četvrtak, 16. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić izabran za predsjednika Partnerskog vijeća statističke regije Jadranska Hrvatska

23.03.2016.


Na konstituirajućoj sjednici Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske, održanoj u Splitu,  župan Nikola Dobroslavić izabran je za predsjednika  Partnerskog vijeća statističke regije Jadranska Hrvatska na razdoblje od dvije godine. Za podpredsjednika  je izabran župan Istarske županije Valter Flego.

 

 

 

Pored odabira vodstva, u uvodnom dijelu sjednice pomoćnica ministra regionalnog razvoja Marija Vučković  predstavila je ulogu i način rada Vijeća te je usvojen Poslovnik o radu.

 

 

 

Temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske,  Partnersko vijeće Jadranske Hrvatske osnovano je Odlukom Vlade RH sukladno načelu partnerstva i suradnje, kako bi se povezali svi dionici razvoja na razini statističke regije. Partnersko vijeće Jadranske Hrvatske sastavljeno je od predstavnika tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalnih koordinatora, gospodarskih subjekata, pripadnika znanstvene zajednice, socijalnih partnera i organizacija civilnog društva s područja statističke regije.

 

 

 

Partnersko vijeće statističke regije Jadranska Hrvatska osnovalo se radi sudjelovanja u utvrđivanju prioriteta razvoja statističke regije, predlaganja strateških projekata na razini statističke regije te njihove provedbe i praćenja. Jedan od prioritetnih ciljeva djelovanja ovog vijeća je poticanje razvoja ovog dijela Hrvatske, kao i priprema i praćenje provedbe planskih dokumenta politike regionalnoga razvoja.

 

 

 

Statistička regija Jadranska Hrvatska obuhvaća sedam županija: Dubrovačko-neretvansku, Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku.

 

 

 

Župan Dobroslavić naglasio je važnost Partnerskog vijeća za ukupan razvoj svih jadranskih županija, pozvao izabrane članove na aktivan rad te otklonio mogućnost grupiranja županija po modelu regija i planskih područja. Naglasio je stav da se županije mogu i trebaju samo interesno povezivati na zajedničkim programima u skladu sa svojim razvojnim potrebama. 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske
Don Miljenko Babaić u Mline a don Bernardo Pleše u Ston
KORONA: Pet novih slučajeva zaraze, dvoje iz Župe


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja