Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Njemica u teškom stanju hitno prevezena u dubrovačku bolnicu

29.03.2016.


Medicinski transport organiziran je kasno sinoć za putnicu u teškom zdravstvenom stanju, koja je hitno perevezena sa njemačkoga putničkog broda nedaleko Mljeta u dubrovačku bolnicu.

 

 

 

U Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) kasno sinoć, 28. ožujka u 23.57 sati, posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio, zaprimljen je zahtjev posade njemačkoga puntičkog broda naziva „Berlin“ za hitnu medicinsku evakuaciju putnice M.H. (rođena 1946. godine), njemačka državljanka, a koja je zbog obilnog unutarnjega krvarenja bila u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik uputila službeno plovilo sa medicinskim osobljem u spasilačku akciju prema poziciji putničkoga broda, između otoka Lastova i Mljeta, na oko 40 nautičkih milja sjeverozapadno od Dubrovnika.

 

 

 

Djelatnici dubrovačke Kapetanije uz velike napore uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru na navedenoj poziciji, u 00.45 sati prekrcali su njemačku pacijenticu na službeno plovilo nakon čega su u 02.15 sati pristali u Gradsku luku, odakle su pacijenticu preuzeli djelatnici dubrovačke Hitne medicinske pomoći u daljnje postupanje prema dubrovačkoj bolcnici, čime je ova akcija uspješno okončana, stoji u priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja