Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić i Franković s predstavnicima agencijama o izmjenama odluke o zaustavljanju autobusa

30.03.2016.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković sastali su se s predstavnicima turističkih agencija koje izbjegavaju plaćanje naknade za zaustavljanje i parkiranje u zoni posebnog prometnog režima prema važećoj odluci te pravnim zastupnikom dijela agencija Antom Kačićem, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

 

 

 

„Inzistiramo na zaštiti interesa Grada Dubrovnika te držimo da se odluke i propisi koje unutar svoje nadležnosti donosimo moraju poštivati. Jednako nam je važan i red na gradskim ulicama te u kontaktnoj zoni povijesne jezgre“, naglasio je gradonačelnik na početku. 

 

 

Tijekom jednosatnog pregovaranja postignut je dogovor da je postojeću odluku potrebno hitno dopuniti i izmijeniti i to prvenstveno radi razgraničivanja izletničkog programa agencija od obavljanja djelatnosti prijevoza gostiju s brodova na kružnim putovanjima.

 

 

Iznesena je spremnost redefiniranja visine nakade za izletničke dolaske, te i prijedlog da se za izlete naknada ne naplaćuje, ali uz obvezu agencija da u program uključe, odnosno kupe uslugu iz „gradskog paketa“; posjet nekom od dubrovačkih muzeja, gradskim zidinama ili, primjerice, otoku Lokrumu. Izletima se , istaknuto je, neće smatrati puko razgledanje grada. Dok se ne postigne dogovor isti će se naplaćivati kao i do sada, odnosno 800 kuna po zaustavljanju i iskrcaju. 

 

 

U cilju omogućavanja prijevoza velikog broja gostiju u optimalnom vremenu i smanjenja prometnih gužvi, a ne ugrožavajući financijsko poslovanje agencija kao ni proračunske prihode Grada Dubrovnika, za tzv. shuttle prijevoz od terminala u Gružu do Pila uvest će se vinjete. Glasit će na agencije i odnosit će se isključivo za prijevoz na potezu od terminala u Gružu do Pila.

 

 

Posebno će se godišnjom iskaznicom regulirati zaustavljanje vozila 8+1, ali samo za iskrcaj gostiju na Pločama, dok će se zaustavljanje na platou Pila naplaćivati kao i do sada. Važećom odlukom za ovu kategoriju vozila propisana je cijena od 200 kuna po zaustavljanju i iskrcaju.

 

 

Posljednji zaključak odnosi se na izmjene vremena kada se naknada ne naplaćuje. Prihvaćen je prijedlog agencija da se naknada neće naplaćivati od 19.00 do 8.00 sati u razdoblju od 1. ožujka do 30 studenog, umjesto od 20.00 sati kako je propisano trenutnom odlukom, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja